Strekov – Dlhá A 12:6

Strekov - Dlhá A 12:6. Fotka je z ročníka 2010/2011Strekov, to nie je len obec s bohatou históriou, ktorá úspešne pred rokmi oživila tradíciu vínneho festivalu (Strekovský festival vína), tešiaceho sa každoročne zvýšenému záujmu verejnosti, ale poslednú februárovú sobotu aj dejisko zápasu medzi domácim mužstvom a hosťami z Dlhej.     Zostavy oboch tímov, čo sa týka kvality hráčov, boli reminiscenciou na prvé stretnutie, totiž, domáci v silnej zostave nastupovali proti oslabeným hosťom. V aktuálnom zápase dokonca tak oslabeným, že nastupovali v neúplnom počte, traja (trojka je bežne považovaná za štastné číslo, ale v tomto prípade by ste o tom Dlhanov asi ťažko presvedčili).

Uvedený fakt značne poznamenal celkový priebeh aj  výsledok stretnutia a to tým spôsobom, že bolo prakticky nemožné, aby domáci zápas prehrali. Posledným, a možno aj jediným pokusom hostí, neodchádzať domov s debaklom, bolo taktizovanie so zostavou a poradím hráčov a snaha o využitie momentu prekvapenia, povedané trochu s nadsázkou. Druhá nasadená dvojica domácich Ižák Tibor-Nagy vyfasovala prvú nasadenú dvojicu hostí Lazor-Andódi Adrián a to bola jediná príležitosť hostí ako pripísať prvý bod proti už piatim domácim. Vyrovnanosť zápasu sa prejavovala nielen v bodovom vyjadrení, o čom svedčia body v setoch a zdĺhavé záverečné dejstvo, ale aj v neistote až nervozite hráčov, najmä v závere. Kŕčové zakončenia neboli zriedkavé, a to na oboch stranách. Domáci napokon urvali víťazstvo pre seba.

So 6 bodovým mankom mali domáci cieľ jasne pred očami: čo najskôr zabodovať, aby pesimizmus nestihol prerásť do horšej diagnózy. V prvom kole ešte konštelácia okolností nebola naklonená pozitívnej  zmene, v druhom kole sa však diali veci nevídané: hostia mali takú radosť z víťazstiev Lazora s Kopečným (prvý krát v kariére), Marcinkecha s Téglásom a Andódiho s Nagyom, že neinformovaný divák by nadobudol dojem, že domáci majú na mále. Opak bol však pravdou. Domáci boli „za vodou“ a viac menej si strážili výsledok, využili širšiu striedačku a zapojili posily, ktoré napokon aj bodovali: Téglás zdolal (údajne aj psychicky) Lazora hladko v troch setoch. Keď v ostatnom kole prikrášlili výsledok dvomi bodmi pre hostí Andódi a Marcinkech, bola spokojnosť na oboch stranách.

Domáci vrátili prehru z prvého vzájomného stretnutia, hostia zabojovali o konečný výsledok, odohralo sa jedno férové stretnutie, na čom sa všetci zhodli v pozápasových zákulisných debatách. Večer neostal bez dobrého strekovského vína, raz darmo, domáci sú zvyknutí na návštevy a vedia sa postarať o to, aby nikto neodchádzal so suchým hrdlom.
Veľa úspechov nielen v športe Strekovčania a stretneme sa nie v novej sezóne, ale na festivale vína. Ďakujeme za pozvanie.