Trnovec C – Močenok 12:6

Trnovec C - Močenok 12:6Predohrávka 21. kola 4. ligy priniesla regionálne derby medzi domácim Trnovcom nad Váhom a hosťujúcim Močenkom. Zaujatým i nezaujatým pozorovateľom priniesol tento duel predkrm pred sobotným dvojkolom prvej ligy. Očakával sa zaujímavý duel, keďže si rozbehnutí hostia chceli po víťazstve nad Bánovom pripísať ďalší skalp. Hráči Trnovca boli zásadne proti a tak sa tasili meče a išlo sa do boja. Močenok pricestoval v osvedčenej zostave, keď dvojicu Bleho a Kondé dopĺňali dvaja naturalizovaní čínania. Menovci svetovej dvojky Ma Longa – Ma Lik prezývaný tiež Marián a mladší Ma Lik prezývaný Martin, boli pripravení ponúknuť divákom vysokú školu obrany a výmeny ako zo zlatej knihy stolného tenisu. Domáci sa nechceli dať zahanbiť, keď z ďalekého čínskeho vidieka dali vlakom priviezť zatiaľ neobjavený diamant. Po 25 dňovej ceste cez Transsibírsku magistrálu vystúpil z osobáku na stanici v Trnovci mladý Ku Kan.

Rýchlo sa aklimatizoval, zjedol za tanier ryže a išlo sa na štvorhry. Obe ich zvládli domáci, čo im zaistilo sľubný štart do stretnutia. Ku Kan zdolal Bleha a Čičmiš s Molnárom duo Ma Likovcov. K očakávanému duelu prišlo v druhom kole dvojhier. Ku Kan síce v prvom sete vycvičil Mariána Ma Lika, no ten zmenil štýl a bolo vidieť pekné výmeny. Ázijská obrana nezostala nič dlžná svojej povesti a Ku Kan mal čo robiť. Napokon sa prejavila únava z dlhej cesty a ďalšie sety si už pripísal Ma Lik. Kondé nemal svoj deň, napriek plnému bodovému zápisu v predchádzajúcom zápase si pripísal dve prehry, keď nad jeho sily boli Molnár aj Čičmiš. Hostia ešte vyskúšali vytiahnuť eso z rukáva. Spoza šachovnice sa za stôl postavil močenský veľmajster Špik. Jeho ťahy však nestačili na Molnára, ktorý mu dal šach mat už po treťom ťahu, avšak jeho taktika s koňom a strelcom platila na Čičmiša a dokonale mu ako aj všetkým divákom vytrel zrak. Napokon sa duel skončil výsledkom 12:6 pre domácich, divákom sa duel musel páčiť, čo kvitovali skandovaným potleskom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.