Dlhá A – Trnovec B 14:4

Dlhá A - Trnovec B 14:4Na rozdiel od herného systému vyšších súťaží, kde sa hrá štvorhra až na záver, je v štvrtej lige štvorhra pre niekoho vítaná rozcvička, pre niekoho nevítaná povinnosť (ak nie je dobrý partner) a pre niekoho dokonca vrchol stretnutia s možnosťou získať sebavedomie a cenný bod do ďalších súbojov. Pre Dlhanov platí z uvedeného to posledné: Lazor s A. Andódim si verí na každého a je len málo dvojíc, ktorým podlahnú ľahko. Päťsetové víťazstvo nad zohratými starými známymi Čičmiš st. – Kukan bolo „odplatou“ za päťsetovú prehru z predošlého stretnutia. Druhá domáca dvojica Marcinkech – R. Andódi navliekla ďalšiu pomyselnú korálku na „šnúru“ víťazstiev, nič na tom nemení fakt, že o víťazstve rozhodli 2 loptičky v piatom sete.

Domáci v šungu pridali 3 víťazstvá v prvom kole a dve v druhom kole. Priebežných 7:3 sa po krátkej analýze dalo ľahko rozšifrovať nasledovne: na Čičmiša seniora si treba dávať pozor, zvyšok mančaftu bojuje sám so sebou, takže v tých vodách treba loviť body.

Tretie kolo prinieslo 2 dobré správy: jednu dobrú pre domácich (odstúpenie Kukan ml. zo zdravotných dôvodov) a druhú aj širšej športovej verejnosti (vynikajúci duel Róberta Andódiho s Čičmišom st.). Spomínaný zápas mal všetko, po čom športový divák môže túžiť: favorita duelu (Čičmiš), dobrý nástup súpera (Róbert Andódi), zápletku v treťom sete v podobe návratu favorita až po skúšku skalopevnosti obrany ostreľovanej kanónom neštandartného kalibru, ktorá splodila famózne obranné údery zdvíhajúce divákov zo sedadiel (tzv. standing ovation).

Prestížnym zápasom posledného kola bol súboj A. Andódiho s nevzdávajúcim sa Čičmišom seniorom. V štyroch setoch sa zadarilo opäť obrane. Na začiatku deptalo súpera viac štastie domáceho, jeho dobrá hra sa naplno prejavila až v poslednom sete.

Domáci:
Adrián Andódi 4,5/0 (8,0): Trochu lepší ako štandardný výkon s načasovaním maxima na záver.
Miroslav Lazor 0,5/2 (7,5): Vložil celú energiu do úvodnej štvorhry, ktorú už „tradične“ dobre zahral.
Andódi Róbert 4,5/0 (8,5): Nielen kvalitný, ale aj oku lahodiaci výkon, najmä v obranných pasážach.
Marcinkech Juraj 3,5/1 (8,0):  Dve relatívne ľahké víťazstvá a jedno „zaslúžené“. Tríbiaca sa obrana zmixovaná s dávkou odhodlania, navyše s ďalším priestorom na zlepšovanie, sľubujúca prespektívu dobrého obranára.
Dušan Čičmiš ml. 0/1 (7,0): Z pozície striedajúceho hráča dobre nastúpil do zápasu. K víťazstvu mu chýbala razantnosť úderov a dôvtip.

Hostia:
Dušan Čičmiš st. 2/2,5 (8,0): Výkon hodný najlepšieho hráča hostí. Najmä podanie nebolo takou prieraznou zbraňou ako zvyčajne.
Jozef Kukan 0 (7,0): Vo štvorhre miešal Lazorovi hlavu virtuóznym podaním, potom išla jeho výkonnosť dole vodou.
Peter Slamka 1/3,5 (7,5): Využil nevyhratosť mladého borca, čím zavrel ústa kritikom, že nechytí bod.
Jozef Jaroš 1/3,5 (7,5): Neúnavný výkon s bodovým ziskom, ktorým dokázal mladým, ako treba hrať.