Šaľa A – Bešeňov 8:10

Šaľa A - Bešeňov 8:10Šaľania si po zakopnutí v predchádzajúcom kole chceli napraviť reputáciu, keď privítali na horúcej domácej pôde tím Bešeňova. Ten disponuje vyrovnaným kádrom, keď dieru po dlhodobejšie zranenom Timoranskom dokázali zaplátať záplatou veľkou ako na vzducholoď – Berkesom. Z každého niečo, tak by sa dal v krátkosti charakerizovať Bešeňovský káder. Dvaja trávičkári, jeden blokár a jeden bombardér. Na druhej strane stáli domáci, ktorým bolo jasné, že to nebude ľahký zápas, ale chceli vyhrať.

Štvorhry domáci postavili netradične, keď po neuspokojivých výsledkoch z predchádzajúcich kôl skúšajú rôzne kombinácie. Molnár so Szikhardtom bola prvá voľba, čo sa ukázalo ako správny ťah. Vyrovnávali stav stretnutia na 1:1, keď Kostka s Machálikom museli dať po eure Berkesovi s Vargom, ktorí ich povozili na stolnotenisovom kolotoči.

 

V prvom kole nedal Molnár šancu Vargovi a ukázal, že na trávičkárov to vie. Szikhardt zvyšoval po výhre nad Hajdúm na 3:1, no hostia stačili reagovať a vyrovnali na 3:3. Vyrovnaný duel pokračoval, no v druhom kole nečakane zaváhal Szikhardt, ktorého zdecimoval svojou hrou Rausch. To sa snažil odčiniť Kostka, no po dráme nakoniec podľahol Vargovi 2:3. To sa už domáce publikum dostávalo do varu, keď hlavný bubeník Adam Rusznák hecoval svojich dopredu. To pomohlo Molnárovi, ktorý odohral dobrý duel s Rauschom a pretrhol tak viaczápasovú šnúru prehier s týmto súperom. Na to sa prebral aj Machálik a zdolal Vargu tesne 3:2. Vo veľmi dobrej forme sa ukázal Berkes, ktorému nerobila problém ani variabilná hra Szikhardta, ktorého zdolal 3:1. Stav 7:7 pred posledným kolom sľuboval drámu až do konca. Vo veľmi peknom zápase, ktorému dominovali útočné výpady z oboch strán v podaní Berkesa aj Molnára sa v piatich setoch nakoniec tešil hosťujúci hráč. Ukázal dobrú rozohratosť, skúsenosti a ako sa hovorí, risk je zisk, čo v tomto prípade platilo dvojnásobne. Berkes v koncovke zariskoval a okulahodiacimi údermi dal Molnárovi K.O. Treba však povedať, že zaslúžene. Domáci ale nevešali hlavu, keď vyrovnali na 8:8 po ďalšej 5 setovej bitke. Duel bol očividne zaujímavý aj pre basketbalistov z Číny, ktorí sa nečakane objavili v telocvični asi desiati. Miro Machálik ich poslal do preč, no za chvíľku tam boli zas. Po uvedomení si, že z basketbalu asi nič nebude si niektorí pozreli aspoň dva záverečné duely. Machálik mal veľmi dobree rozbehnutý duel s Hajdúm, keď viedol 2:1, no skúsenejší súper zúročil svoje skúsenosti a poslal hostí do vedenia. O menší zázrak sa chcel ešte pokúsiť Kostka, keď vyhral aj úvodný set, no potom už na Rauscha nestačil a podľahol mu 1:3. Domáci ostali sklamaní, lebo aspoň na remízu mali, naopak hostia po šnúre troch prehier si pripísali dôležité víťazstvo.