Šaľa A – Dlhá A 11:7

Šaľa A - Dlhá A 11:7Začiatok súťaže priniesol úrodu v podobe viacerých derby zápasov, keď po Trnovci do Šale zavítali aj chlapci z neďalekej Dlhej nad Váhom. Zápas bol trochu špecifický pre Viktora Molnára, ktorý ešte minulý rok obliekal dres Dlhej, no tento rok sa asociácia zastupujúca stolných tenistov spolu s prezidentom Gašparovičom a premiérom Ficom dohodli, že žiadna ďalšia hosťovačka z hľadiska štátneho rozpočtu neprichádza do úvahy. Nádej na výhru domácich zvýšil fakt, že najlepší hráč hostí Adro Andódi ochorel a tak ho musel zastúpiť nestarnúci a v stále dobrej forme hrajúci Miro Lazor.

Štvorhry prebiehali jednoznačne, no na prvom stole sa udialo to, čo málokto čakal. Molnár s Machálikom po vedení 2:0 na sety sa ako keby uspokojili, čoho sa Robo Andódi s Marcinkechom okamžite chytili a dokonale otočili zápas. Na druhom stole Szikhardt so Szitásom zdolali dvojicu Čičmiš ml. – Lazor. Veľmi pekný a bojovný zápas priniesol hneď prvý duel Molnára s R. Andódim, keď rozhodili maličkosti. Bolo sa na čo pozerať, pekné výmeny prišli z oboch strán. Po dvoch kolách si domáci vytvorili náskok, keď už viedli 8:2. Vtedy domáci vystiedali, keď najlepšieho hráča domácich Machálika vystriedali skúsenosti v podobe Ďusiho Szitása. Ten v súboji titánov nevyužil niekoľko mečbalov proti Lazorovi, za čo prišiel nemilosrdný trest. V piatom sete v dramatickej koncovke nakoniec vyhral hosťujúci hráč. Mira to natoľko povzbudilo, že sa hecol aj na dobre hrajúceho Kĺbika a poslal ho po päťsetovej bitke pod sprchy. Szitás si nakoniec výhru na svoje konto nepripísal, keď v poslednom zápase podľahol mladej nádeji stolného tenisu Dušanovi Čičmišovi ml.  Dobrý zápas odohral Robo Andódi, keď nestačil len na Molnára, ktorého hnalo dopredu búrlivé obecenstvo, v ktorom sa objavil aj Ádám Rusznák. Žiaľ, jeho návrat zrejme nie je reálny pre zdravotné problémy, aj keď ho to podľa jeho slov ťahá naspäť.

Na tabuli svietilo po záverečnom hvizde konečné skóre 11:7 pre Šaľanov, ktorí si tak pripísali druhé víťazstvo, naopak hostia druhú prehru.