Dlhá A – V. Meder/Z. Olča 5:13

Dlhá A - Veľký Meder/Zemianska Olča 5:13Dlhania chceli v druhom kole potvrdiť nenáhodnosť dobrého výkonu z úvodného kola a nebáli sa ani súpera zo Zemianskej Olče. Hoci súpiska bola v porovnaní s minulým rokom posilnená o 2 mená z vyšších súťaží, odhodlanie zvíťaziť bolo skalopevné. V úvodných štvorhrách sa potvrdila vzájomná zohratosť oboch domácich párov. Zaťiaľčo v prípade prvej štvorhry (Róbert Andódi s Marcinkechom) ešte dochádza k zbližovaniu herných štýlov, druhý pár (Lazor – A. Andódi) ťaží z dobrého, rokmi overeného herného súladu. Výsledok 1:1 je dôkazom tohto konštatovania.

Dvojhry prvého kola boli už inou kávou. Päťsetová, takticky nezvládnutá prehra Adriána  Andódiho s Vincom Ledeczkým, bola slabou prekážkou pre víťaznú vlnu, ktorá sa valila zo strany súpera. Slabým signálom, ktorý domáci opäť vyslali do sveta, že ešte žijú, bol prvý bod v dvojhre, získaný v peknom vyrovnanom a napínavom dueli A. Andódiho s nielen veteránskou legendou Lackom.
V druhom kole domáci dokázali „ukradnúť“ súperovi len 2 sety!, čo bol chabý výkon. Ozdobou tretieho kola bol súboj tímových jednotiek. A. Andódi sa vypäl k takému výkonu, že sa aj s kusiskom štastia ocitol v piatom sete za stavu 10:4 pred 6-timi matchbalmi. To však pre skúseného a istého Machalíka vôbec nebol stratený zápas. Skoncentroval sa, pridal v útoku a úplne zabudol na nevynútené chyby v obrane. Výsledkom bola šnúra 8 bodov a víťazstvo. Adriána takáto skúsenosť síce z akademického hľadiska obohatila, ale prizerajúci sa diváci v tom mali úplne jasno: bolo treba zaútočiť, podať inam, oddýchnuť si, porozmýšľať a podobne, jednoducho existoval nespočet spôsobov ako to dotiahnuť k víťazstvu. Hostia ziskom desiateho bodu dali priestor svojmu vedúcemu, ktorému sa však nepodarilo uspieť. Naopak, domáci „vďaka“ zmene zabodovali a opticky zmiernili debakel.

Domáci:
Adrián Andódi 2,5 (8,0): Pozitíva: výkon vo štvorhre, 2 body v dvojhrách, bojovný výkon počas celého večera. Negatívum: takticky nezvládnuté prehraté zápasy.
Miroslav Lazor 1,5 (7,5): Dobrý výkon vo štvorhre.
Andódi Róbert, Marcinkech Juraj – ich výkon nemožno označiť za výslovne slabý, skôr ako nepostačujúci na bodové presadenie.

Hostia:
Základná zostava podala vyrovnaný výkon. Machalík s Lackom sú hráči z inej dimenzie a ich súčet bodov bude zrejme len zriedka nižší ako 6-7 bodov. Ledeczky vyhral oba svoje zápasy, Menceľ  podľahol v tesnom zápase len raz. Silný tímový výkon.