Šaľa A – Nové Zámky C 10:8

Šaľa A - Nové Zámky C 10:8Pred úvodným duelom sezóny nebolo jasné, v akých zostavách jednotliví účastníci nastúpia. Súpiska Šale nabitá menami ako Polcik či Šabík, na strane Nových Zámkov to boli Slovák, prípadne Božík. Napokon ani jedno zo spomínaných mien v zostavách nefigurovalo, Šaľania však mali jedno prekvapenie, ktorým bol Ľudovít Szikhard.

Domácim vyšli štvorhry na výbornú, keď si Molnár s Machálikom poradili s dvojicou Gajdoš st. – Očenáš po tuhom boji 3:2, keď vo štvrtom sete dokonca 3x odvracali matchball súpera. V druhej štvorhre vydolovala po rovnakom výsledku novovzniknutá dvojica Lužica ml. – Szikhard dôležitý druhý bod po výhre nad dvojicou Andó – Búdová. Štvorhry sa nakoniec ukázali ako rozhodujúci faktor.

V úvodných dvojhrách sa lepšie darilo domácim, keď Szikhard dokázal eliminovať útočnú hru Búdovej, Molnár si poradil s Očenášom a Lužica ml. s Gajdošom st. Nováčikovskú daň zaplatil Machálik, keď nedokázal nájsť recept na variabilnú hru Anda. Domáci pokračovali v raketovom tempe a na ukazovateli skóre zrazu naskočilo skóre 7:1. Kto si však myslel, že sa hostia len tak vzdajú, bol na veľkom omyle. Domácim vracali jednu prehru za druhou a dokázali vyrovnať skóre stretnutia na 8:8. Domáci diváci, rovnako ako aj niektorí hráči, ostali zaskočení. Vyvrcholenie duelu priniesli dva posledné zápasy, v ktorým nastúpil Molnár proti Andovi a navrátilec do zostavy, jagavá hviezda šalianskeho stolného tenisu, legenda spomedzi legiend a tajný žolík domácich  Dušan Kĺbik proti Očenášovi. Molnár svoju úlohu zvládol, keď Andovi nedal šancu a po výsledku 3:0 zaistil deviaty bod pre Šaľanov. Dušan Kĺbik odohral výbornú partiu, keď viedol 2:0 na sety a 10:7, no nechal divákov ešte chvíľu v napätí a vo štvrtom sete predviedol, prečo je oprávnene nazývaný legendou.

Šaľania teda získali prvé body do tabuľky a to hneď tri, zatiaľ čo hostia odchádzali s jedným bodom, no so vztýčenou hlavou, keď sa nevzdali ani za veľmi nepriaznivého stavu.