Dlhá A – Kolárovo A 11:7

Dlhá A - Kolárovo A 11:7Prvé kolo súťažného ročníka 2012/2013 nestratilo nič z napätia, ktoré vyvolávajú otázky typu: Naozaj nastúpia súperi podľa súpisiek zverejnených na internete? Dokážeme sa v tomto ročníku zlepšiť? Bola naša letná príprava dostatočná? Pomôže mi zmena rakety, poťahov? Kolárovo prišlo do Dlhej s najvyššou ambíciou a to aj napriek tomu, že miesto Römana vyplnila posila z okresu Mezei. Dôvodom pre maximálnu ambíciu bola oslabená súpiska domácich, na ktorej pribudol mladícky sebavedomý, ale stále neskúsený Čičmiš mladší a Marcinkech, ktorého herný štýl nebol preverený hráčmi 4-tej ligy.

Štvorhry a prvé kolo dvojhier sa podľa očakávania niesli v znamení tesných súbojov a „spravodlivej“ deľby bodov. Pri spätnom pohľade na konečný výsledok sa ako rozhodujúce ukázali neskoršie 2 zápasy. Konkrétne v druhom kole senzačné, ale nie nezaslúžené víťazstvo nastupujúceho Čičmiša ml. nad skúseným Grófom. Napriek priebežnému nepriaznivému stavu 1:2 sa mladý borec nevzdával a rozumnou útočnou hrou v piatich setoch zvíťazil. V treťom kole sa lámal chlieb v zápase Marcinkecha s Vanekom, ktorý sa celý večer neúspešne zžíval s novou raketou. V päťsetovej bitke si posila domácich udržala chladnú hlavu a dobre takticky zvládnutý duel (aj celkový zápas)  priviedla do víťazného konca.

Hodnotenie domácich:
Andódi Adrián 3,5 (8,0):
Andódi Róbert 3,0 (8,0):  Solídny výkon započatý v tesnej prehre vo štvorhre, ktorý sa neskôr pretavil do 3 víťazstiev.
Čičmiš Dušan ml. 2 (8,0): Napriek úvodnej prehre  s Hegedusom, alebo vďaka nej, sa v ďalšom zápase „odtrhol“ a porazil top hráča súťaže v krásnom dueli.
Marcinkech Juraj 2,0 (8,0): Výborný vstup do sezóny. Prvá skúsenosť v 4-tej lige ochutená dvomi víťazstvami.
Lazor Miroslav 0,5 (8,0): Dobrá zohratosť vo štvorhre dáva tušiť ambíciu porážať aj takéto silné páry.

Hodnotenie hostí:
Mezei János 0,5 (6,5): Vo štvorhre ešte dobre sekundujúci Grófovi, sa neskôr počas večera stratil v priemernom výkone.
Vanek Vojtech 1,0 (7,0): Najverbálnejší výkon večera, charakeristický hrou na istotu, ktorý však stačil len na zisk bodu.
Hegedus Miloš 2,0 (7,5): Bekhendový „hromotĺk“, ktorého kombinácia taktiky a výborného podania urodila 2 body.
Gróf Norbert 3,5 (8,0): Vo štvorhre bol kľúčovým hráčom, v dvojhrách okrem prekvapivej prehry s Čičmišom ml. potvrdil svoju dobrú formu predvedeným útočným prejavom