Dlhá A – Kolárovo A 10:8

Dlhá A - Kolárovo A 10:8Blížiaci sa koniec súťaže sa nedohráva z povinnosti nielen pre tie mužstvá, ktoré sa snažia uniknúť barážovým zápasom o zostup, ale ani pre tie, ktorým záleží na čo najlepšom umiestnení. Okrem prvého jasného miesta sú ďalšie priečky stále otvorené pre viaceré mužstvá (Komárno Šahy, Kolárovo, Gymnázium Nové Zámky, Dlhá nad Váhom).
Predzápasové analýzy nakláňajú misky váh na stranu domácich najmä vďaka domácemu prostrediu ako aj dobrej momentálnej forme štvorice hráčov. Hostia by mohli ťažiť najmä z vynikajúcich štvorhier a celkovej sily mužstva v plnej zostave.

Hneď v úvode sa domácim podarilo splniť malý cieľ k úspechu, ktorým bolo aspoň jedno víťazstvo vo štvorhrách. Lazor s Adriánom Andódim uštedrili v troch setoch druhú porážku sezóny dvojici Vanek-Hegedűs. Týmto víťazstvom sa predĺžila ich séria víťazstiev na 7. Gróf s Balážim si poradili v štyroch setoch s deblom Róbert Andódi -Molnár, ktorým to zatiaľ nesype podľa ich predstáv.
V prvom kole sa darilo domácim, cenné boli víťazstvá Molnára nad Vanekom a Róberta Andódiho nad Hegedűsom. V druhom kole sa bodovo presadil Lazor, ktorý si uhral svoj bod s Balážim, kaziacim príliš často aj nevynútene a Adrián Andódi, ktorý v peknom štýle zdolal Vaneka. Andódi Róbert síce podľahol najlepšiemu hráčovi večera Grófovi, ale v prvých štyroch setoch mu bol viac ako vyrovnaným súperom.
Tretie kolo si domáci „postrážili „ ziskom 2 bodov, ktoré ich posúvali bližšie k vytúženému víťazstvu. Adrián Andódi si poľahky v troch setoch poradil s Hegedűsom, Róbert obdobne s Balážim. Gróf nestratil ani set s Molnárom a stále dúfal aspoň v deľbu bodov. Priebežný stav bol 8:6.
Hoci mal Adrián Andódi pred zápasom ambíciu ostať bez prehry, na Grófa sa jeho hra ukázala príliš statická, aby mohla priniesť ovocie. Navyše Gróf pridal dobre namiešanú taktiku a keď mu údery vychádzali tak, ako ich má technicky zvládnuté, s nízkou chybovosťou, víťaz bol zaslúžene hosťujúci hráč. Z domácich zabrali „povinným“ remízovým víťazstvom Molnár a držiteľom „winnera“ dňa sa stal Róbert Andódi. Zápas Lazora s Hegedusom prešiel z „naoko“ bratovražedného súboja do pohodového zápasu, kde už o nič nejde.

Výkon večera:
Róbert Andódi – jeden z mála klasických obranárov, s pohladnou defenzívou a vysokou úspešnosťou.
Norbert Gróf – takticky zvládnuté zápasy s kadenciou obojstranných topspinov boli nezastaviteľné.