Bánov C – Dlhá n/V A 4:14

Bánov C - Dlhá n/V A 4:14Odhliadnuc od jasného lídra súťaže, mužstvo Nové Zámky B, je 5 kôl pred koncom základnej časti široký pelotón mužstiev, ktoré majú veľkú motiváciu a aj reálnu šancu zabojovať o finálovú účasť. Obaja účastníci dnešného stretnutia patria medzi nich.

Pred zápasom si hostia lámali hlavu v akej zostave na nich vyrukuje súper, vzhľadom k tomu, že im ich široká súpiska dovoľuje skombinovať naozaj dobrých hráčov. S malým meškaním napokon nastúpil na zápas aj kvalitný Šimunek Branislav, ktorý doplnil Zajíčeka, Mičeka a Mráza. Hostia naopak nastúpili aj napriek veľkému lákadlu lyžovačky na čerstvom snehu v plnej zostave, čím len podčiarkli dôležitosť tohto stretnutia.

Zápas mal napriek papierovej vyrovnanosti jasný bodový priebeh. Od víťazstiev vo štvorhrách, ktoré sa nerodili ľahko a takisto prvých dvojhrách, si hostia vytvorili zdrvujúci náskok 6:0. Za spomenutie stojí vydreté víťazstvo dvojice Molnár-Andódi R. nad domácim párom Mráz-Zajíček, v ktorom otáčali zo stavu 0:2. Najmä vďaka bojovnosti a koncentrovanosti Róberta Andódiho sa podarilo v prvom kole zaskočiť najlepšieho domáceho hráča Šimuneka, keď v piatom sete Andódi cizeloval obranu k dokonalosti a otáčal nepriaznivý stav z 1:5 a 2:7 k víťazstvu. Nemenej dôležité bolo víťazstvo Lazora nad Mrázom 3:2. Andódi Adrián oplatil prehru z prvého stretnutia blokárskej kapacite Zajíčkovi v 4 setoch.

V druhom kole sa zmohli domáci na prvé víťazstvo, čo znamenalo, že priebežný remízový stav beztak veštil neoptimistický výsledok. V treťom kole sa rozhodlo a v štvrtom ešte upravil výsledok. Tak jasné a vysoké víťazstvo Dlhania nielen nečakali, ale si už dávno nepamätali.
Dobrú hernú formu pretavil do štvorbodového zisku nielen Róbert Andódi, ale aj Viktor Molnár, predvádzajúc špičkové útočné výmeny. Tie síce boli chvíľami striedané sériami nevynútených chýb v medzihre, čo zvyšovalo dramatičnosť zápasu, ale napokon istotu zakončenia v koncovkách ako by si vychutnával. Všetci hosťujúci hráči predviedli nadpriemerné výkony, naopak z domácich nemožno vyzdvihnúť ani jedného, ktorý by sa „vzoprel osudu“. V bánovskej hale sa v sobotu vznášal dlhanský tímový duch.