Komárno/Šahy C – Šaľa 4:14

Komárno/Šahy C - Šaľa 4:14Jesenné turné v Komárne. V priebehu 3 týždňov 3x cestovali hostia do Komárna a pomaly už každý člen tohto tímu vie naspamäť okolité dediny tohto krásneho mesta. Cesta bola tradične zábavno-politická, kde sa rozoberali všelijaké témy, od primátora mesta až po „ako Dominik Hrbatý ukončí svoju kariéru„. Šaľa pricestovala s nasledovnou zostavou: Sýkora Viliam, Slováčik Juraj, Rusznák Adam, Molnár Viktor, Lužica Michal ml., Lužica Michal st.

Mladí harcovníci Molnár a Rusznák však poznamenali, že na cestách im chýba veľmi zábavná a skúsená dvojica Szitáš – Kostka, ktorí vedia veľmi spestriť cestu  keďže sa buď vzájomne podpichujú, alebo nám porozprávajú ich zážitky a úspechy. (V tomto s nami súhlasil aj náš vedúci tímu, bez ktorého sami nevieme čo by sme robili.) Samozrejme každý z nich má veľmi dobrý humor a neraz sa stalo, že od nástupu do auta až po príchod sme sa celú cestu triasli od smiechu. Bohužiaľ aj takéto prechodné obdobie  sa musí zvládnuť a s úsmevom na tvári sa vystupovalo z auta.

Čakalo na nás profesionálne prostredie, keďže v hale domácich sa hráva aj 1.liga. Komárno/Šahy C na nás vyrukovalo s najsilnejšou možnou zostavou, keď v radoch mali dvoch 3. ligových (Vojtech Vankó, Olláry Róbert st.), ktorých dopĺňali Gálik s Bánfalvym.

Štvorhry:
Gálik, Bánfalvy – Molnár, Rusznák 2:3
Vyrovnaný zápas v ktorom hostia otáčali z nepriaznivého stavu 2-1. U hostí potiahol štvorhru Rusznák, Molnár si všetko nechával na dvojhry.

Vankó, Olláry st. – Sýkora, Slováčik 1:3
Suverénna dvojica hostí  si počínala okrem jedného setu sebavedomo a zaslúžene vyhrali.

Hodnotenie hráčov v dvojhrách:

KOMÁRNO/ŠAHY C

Vankó Vojtech: 1 W.O / 4: Jeho postavenie v rebríčku v 3. lige vzbudzovalo rešpekt, ale tento večer sa mu šťastena odklonila, keď aj 2 zápasy prehral s výsledkom 2-3. Predvádzal útočný pingpong, s  o čosi slabším backhandom, čo sa mu na konci vypomstilo.

Olláry Róbert st.: 0/4 Šťastena si vybrala druhú obeť, keď taktiež ako kolega Vankó, prehral 2 zápasy 2-3. Hráč ktorý má premyslenú taktiku, keďže si neustále mení backhandový čop s úderom. Jeho silnejšia stránka je ale forehand, s ktorým vie nekompromisne zakončit úder.

Gálik Ondrej: 2/4 Z domácich najlepší a „najnepríjemnejší hráč“, ktorý vracia úplne všetko. Je to veľmi férový a istý hráč, ktorý azda nemá slabú stránku.

Bánfalvy Róbert: 1/4 Bol katom večera pre mladého Rusznáka, s ktorým vyhral posledný zápas 3-1, keď mal výborný forehandovy blok a s backhandom vrátil každý súperov topspin.

ŠAĽA

Rusznák Adam: 3,5/4 Suverénne najlepší výkon v celej sezóne. Mal energiu, dynamiku v hre  a okrem „zabijáckeho forehandu“ mal tento večer aj pomerne dobrý backhand blok,čop aj topspin. Negatívum však je, že prehral posledný zápas, keď opäť nastúpil akoby bez motivácie.

Slováčik Juraj: 3,5/3 Nehral po sebe 4 zápasy, ale na jeho hre to nebolo vidieť. Súperov porazil bez väčšej námahy a predvádzal klasický víťazný útočný pingpong.

Molnár Viktor: 3,5/4 Trvalo mu nejaký čas, kým sa rozohral, ale po dohovoroch od Vedúceho mužstva, prebral iniciatívu a ukázal, že právom je v rebríčku v Top 10. Najmä posledný zápas proti Ollárymu st. hral excelentne a veľmi umne.

Sýkora Viliam: 3,5(w.o)/4 Doteraz neporazený hráč mal dva tažké zápasy, ale v obidvoch si poradil krásnym backhand a forehand topspinom. Je radosť pozerať jeho hru.

Výrok večera:

Molnár V. – Adam, tebe keď nejde o život, tak ti nejde o nič (dohovor Rusznákovi, po prehre s Bánfalvym.)