Dlhá A – Nové Zámky B 12:6

Dlhá A - Nové Zámky B 12:6Základ fyzickej prípravy domácich hráčov na tento dôležitý zápas tvorili typicky jesenné práce (rýľovanie, zber kukuričných snopov), ku ktorým sa pridalo pár tréningov navyše. Veď súper zo Zámkov budil rešpekt a tomu zodpovedala aj spomínaná príprava. Hostia nastupujúci vo vyrovnanej zostave (bez najlepšieho Kopányiho) sa pustili do zápasu bez rešpektu, keď dvojica Lazor-Andódi utrpela prvú prehru v sezóne od dobre poskladanej dvojice Božík-Gajdoš. V druhej štvorhre si bez problémov poradili Čičmiš-Gálik so zmiešaným deblom Škulavík-Búdová. V prvom kole dvojhier sa domácim darilo výborne, so stratou len jedného setu (Lazor-Gajdoš) si pripísali k dobru 4 body.· Druhé kolo naopak patrilo hosťom, ktorí bodovali v 3 zápasoch. Andódi vo vyrovnanom zápase s Božíkom prehral v 5-tich setoch, keď viedol 2:1 a jednotne štvrtý a piaty set prehral na 12 bodov. Hádam najväčším prekvapením tohto kola a možno aj celého zápasu bola prehra Čičmiša s Gajdošom. Gajdošov „chemický“ útok dokonale paralyzoval útočné zbrane Čičmiša, ktorému po prvom sete doslova zvlhol pušný prach a prehral 3:1.

 

Lazor sa vždy teší na zápas s Búdovou, s ktorou rozohráva dramatické žánre – chvíľami komédie, nakoniec pre porazeného „minitragédie, ale v každom prípade zápas plný dejových zvratov a rozuzlení. Nebolo tomu inak ani tentokrát. Dobre rozohratý zápas, v ktorom Lazor viedol 2:0 na sety a v treťom sete 7:4 si zaumienila Búdová zdramatizovať. Lazor zľaknúc sa hladkého víťazstva ponúkol priestor súperke a tá svojim razantným útokom zavelila k obratu nielen v sete, ale napokon aj v celom zápase, ktorý vyhrala. V treťom kole sa neodohralo žiadne prekvapenie, domáci skórovali 3 krát a zaistili si remízu. V štvrtom kole Andódi spečatil víťazstvo Dlhej víťazstvom nad Gajdošom, Gálik zakončil svoje dnešné bezchybné „performance“ v divácky peknom duely s Búdovou, ktorá opticky mala navrch, ale na víťazstvo to nestačilo. Čičmiš spláchol trpkú prehru s Gajdošom v zápase s Božíkom, v ktorom ponúkol okrem solídnej útočnej hry aj cenný bod. Božík sa napriek prehre blysol parádnymi· víťaznými blokmi. Kuriozitou ostáva posledný duel Lazora so Škulavíkom, v ktorom sa opäť zopakoval scenár zo zápasu s Búdovou. Za stavu 2:0 a 8:4 ostal Lazor pasívne čakať na chybu súpera, ktorá neprichádzala, keďže aj Škulavík sa maximálne sústredil na to, aby nepokazil. Napokon sa po tiahlych sekavých výmenách Škulavík dopracoval k víťazstvu.

Hodnotenie hráčov:

Dlhá nad Váhom
Čičmiš 3,5/4 (8,0): Výzvou do budúcnosti sú obranári.
Gálik 4,5/4 (8,0): Najviac sa potrápil so Škulavíkom, ale aj tak predviedol najlepší výkon večera.
Andódi 3,0/4 (8,0):· Napriek prehre s Božíkom podal dobrý výkon.
Lazor 1,0/4 (7,5):· Proti silnému súperovi splnil očakávania. V dvoch zápasoch mohol prekvapiť ďalšími bodmi.

STK Nové Zámky „B“
Božík – 2,5/4 (8,0) – Najlepší výkon súpera. Okrem dvoch víťazstiev predviedol pekný ping pong.
Gajdoš – 1,5/4 (7,0) – V jedinom víťazstve večera si zgustol na Čičmišovi. V štvorhre dopomohol k víťazstvu.
Búdová – 1,0/4 (7,5) – V súťaži ojedinelá ženská kvalita je ozdobou každého zápasu. Opticky pekná hra sa nepretavila do víťazstiev.
Škulavík – 1,0/4 (7,0) – Typickou črtou bol rezignovaný výkon a prílišná defenzíva, ktorá mu moc nesvedčí.