Strekov A – Dlhá A 5:13

Strekov A - Dlhá A 5:13Pred samotným zápasom bolo cítiť z tipovania výsledku zápasu Dlhanmi veľký rešpekt pred súperom – od najoptimistickejšej výhry 15:3 pre hostí sa tipoval aj výsledok najtesnejší 10:8. Veď súper zo Strekova naozaj disponuke kádrom, ktorý má predpoklady potrápiť aj mužstvá v hornej polovici súťaže. Pri pohľade na zostavu Strekova s nestarnúcim vynikajúcim Polákom, ale bez známych a silných hráčov (Popellár, Izsák Štefan), sa zdalo, že to je dnes poraziteľný súper.

Zrejme je to zohratosť a určite aj skúsenosti dlhanských dvojíc, ktoré si štvorhry vychutnávajú a po piatich kolách sú stále bez prehry. Po štvorhrách však prišla studená sprcha v podobe dvoch prehier, jednej očakávanej, keď Polák prevalcoval Andódiho bez straty setu a druhej prekvapivej, keď v ostatnom čase výborne hrajúci Gálik zaváhal s Ižákom Tiborom a prehral v piatich setoch. V zápätí si Lazor poradil s mladým Tóthom a Čičmiš s bojovným Sütóom.

Gálik v ďalšom zápase neostal znechutený z prehry v prvom zápase a pustil sa do Poláka, ktorý mu napokon zobral len set. Ižák Tibor aj v ďalšom zápase predviedol dobrý výkon proti Lazorovi. Neskôr vysvitlo, že hrá dobre a s chuťou najmä preto, že prestal špekulovať s trávou a vrátil sa ku klasike. V dobrom tempe a bez zaváhaní hral Čičmiš, ktorý po troch výhrach sústreďoval svoju pozornosť na Poláka. V krásnej päťsetovej bitke ako sa patrí, predviedli obaja hráči ping pong a lá „učebnica stolného tenisu“. Víťazstvo Poláka bolo novým impulzom pre Čičmiša, že treba ešte veľa vecí natrénovať.

V poslednom duely dvoch obrov (v boxe by to bola iste ťažká váha) už išlo viac o prestíž. Lazor si chcel vylepšiť štatistiku a Sütó čo najviac potrápiť súpera. Dva podobné herné štýly postavené na bezchybnej chopovej hre znamenali dlhé nezáživné výmeny, ktoré skončili buď útočným výpadom jedného z hráčov, ktorý stratil „nervy“, alebo nevynútenou chybou. Platilo, že kto prekvapil už pri podaní alebo neskôr v hre, získal bod. V piatom sete za stavu 9:9 Lazor vytiahol dva útočné bekhendy a v doznievajúcom tóne piesne (vo vedlašej miestnosti celý čas vyhrávala kapela maďarské moderné i klasické piesne) „Boldog a szívem“ si vybojoval druhé víťazstvo. Treba spomenúť, že domáci prestriedali po dvoch kolách mladého Tótha, ktorý celý čas okrem súpera bojoval s trémou. Teglásovi sa podarilo rozohrať do tej miery, že uhral s Gálikom set, ale pozícia striedajúceho je z tohto pohľadu ťažká.

Patrí sa ešte popriať skoré uzdravenie a návrat za zelené stoly hráčovi Izsákovi Štefanovi, ktorý zápasí so zdravotnými problémami. V mene dlhanského klubu skoré uzdravenie a vidíme sa v odvete.

Hodnotenie hráčov:
Čičmiš 3,5/4 (8,0): Po dobrej štvorhre jednoznačné víťazstvá vo dvojhrách. Vo vyrovnanom zápase s Polákom predviedol peknú hru.
Gálik 3,5/3 (8,0): V prvej dvojhre nehral vo svojej koži, napriek uvedenej prehre porazil Poláka.
Andódi 3,5/3 (8,0): K povinným bodom mohol pridať bojovnejší výkon s domácou jednotkou.
Lazor 2,5/4 (8,0):  Splnil očakávania, mal dobre rozhratý zápas s Ižákom.