SPŠ Komárno – Šaľa A 2:16

SPŠ Komárno - Šaľa A 2:16Hostia cestovali na stretnutie vo výbornej nálade, nakoľko im úvod súťaže vyšiel a chceli zostať na víťaznej vlne. To, že pôjdu do stretnutia ako mierny favorit, nasvedčoval už pohľad na tabuľku. Približne hodinovú cestu spríjemňovali zážitky starších z ich mladosti, kde sa prísediaci dozvedeli nielen príhody z vojny, ale aj to, kto dal koľko gólov počas ich futbalových čias. Cesta rýchlo ubehla a zrazu sa Šaľania ocitli v metropole juhu.

Problémom bolo nájsť samotnú hraciu miestnosť, keďže súperi na seba narazili vôbec prvý krát v histórii. Po zlých odbočeniach, prejdených kruhových objazdoch, kde sa na nás okrem iných usmievali aj sv. Cyril so sv. Metodom, sa nakoniec podarilo SPŠ nájsť. Pani vrátnička s nápadne maďarským prízvukom vôbec ani len netušila, že sa na tejto škole stolný tenis hráva, no po pár minútach rozmýšľania nakoniec skonštatovala, že ak sa hrá, tak najskôr v telocvični, do ktorej treba ísť úplne zozadu. Tak sme sa vybrali ako mladí pátrači objavovať zákutia komárňanskej strednej školy. Hneď na druhý pokus sa pred nami otvorili dvere, odkiaľ už bolo počuť stolným tenistom známy zvuk loptičky. S veľkým výdychom sme skonštatovali, že sme sa mieste. Privítali nás útle priestory telocvične, kde sa súbežne hral aj zápas okresnej súťaže. Nič sme nechceli nechať na náhodu a tak sme si nezabudli pripomenúť, že bojujeme o každú loptičku a kým nie je koniec, tak neprestaneme.
Po úvodných štvorhrách svietilo na tabuli skóre 0:2 pre hostí, keď Rusznák s Molnárom nedali šancu neskúsenej dvojici domácich a Lužica st. so Sýkorom si so stratou jedného setu takisto so súperom poradili.  Zápas prebiehal v priateľskej atmosfére, kde sa body z väčšej časti presýpali na stranu hostí. Víťaznú vlnu hostí prerušili len nepríjemný obranár Kányai, ktorý si v troch setoch poradil s Lužicom st. a v poslednom kole aj Zákaly, ktorý v dramatickej bitke nakoniec otočil s rovnakým súperom stav z 1:2 na 3:2 vo svoj prospech.  Hostia zvíťazili zaslúžene, pričom si mohli dovoliť nechať na lavičke aj žolíka Szitása, ktorého si radšej šetria na dôležitejšie zápasy.