Dlhá A – Komárno/Šahy C 12:6

Dlhá A - Komárno/Šahy C 12:6Začiatok súťaže je vari pre každé mužstvo zaťažkávajúcou skúškou, ktorá po súťažnej odmlke preverí pripravenosť nielen jednotlivcov, ale aj celého tímu. Nebolo tomu inak ani v prípade „A“-čka Dlhej nad Váhom, ktoré sa na svojho súpera z Komárna tešilo v tomto očakávaní. Oslabenie tímu súpera o hráča Rauscha, ktorý sa vrátil do „domovského“ klubu (Bešeňov), sa podarilo vykompenzovať novou posilou (Uhrín). Pred zápasom bolo všetko otvorené a sily na oboch stranách vyrovnané.

Zohratosť a skúsenosti oboch domácich dvojíc, ktorú sa potvrdili aj v minulom ročníku, sa aj v tomto zápase ukázali v plnej kráse. Andódi s Lazorom si pomerne hladko poradili s dvojicou Uhrín, LeCuong, ktorý si viac zvykali na seba ako na prostredie dlhanskej „haly“. Naopak, v druhom duely, ktorý sa hral na 5 setov, predvádzali hráči vynikajúce výmeny a začali sobotný podvečer takpovediac pekne zostra. V piatom sete zdolali Čičmiš, Gálik dvojicu Gálik, Bánfalvy 12:10 na body.

V dvojhrách Dlhania nasadili staronového Gútaia, ktorý sa v rámci zdravotných možností bude zapájať aj do súťaže. Zhodou okolností sa práve v minulom ročníku ako divák zúčastnil stretnutia s týmto súperom, takže mu neboli celkom neznámy. Dobrú formu a absenciu zranení využil k zisku 3 bodov, čím prekvapil nielen seba, ale aj spoluhráčov. Prepracovanou defenzívou a trpezlivou hrou dokázal, že má čo ukázať aj v 4. lige.

Zápas sa vyvíjal vyrovnane, keď hostia zmazali počiatočný náskok domácich 4:1 a vyrovnali. Ešte aj v nasledujúcich 5 zápasoch sa podarilo súperovi z Komárna  2 x bodovať. Ako sa neskôr ukázalo, šiestym bodom sa uzavrela sobotňajšia nádielka hostí. Konečný výsledok 12:6 sa nerodil ľahko, ale domáci vyhrali zaslúžene.

Stretnutie naozaj odhalilo silné aj slabšie stránky domáceho „mančaftu“, tie druhé spomenuté treba postupne odstraňovať.

Hodnotenie hráčov:

Gútai 3/1 (8,5): Výkon hodný 4. ligy. Skvelý pohyb, bezchybná hlboká defenzíva doplnená výpadovým útokom slávila úspech.

Čičmiš 3,5/1 (8,0): Po počiatočnom rozptyľovaní sa ovládol svoje emócie a predviedol svoju typickú razantnú útočnú hru. Pred zápasom cítil životný bekhend, po zápase skonštatoval, že ho podržal forhend.

Gálik 3,5/1 (8,0): Do novej sezóny nastúpil s vyššími ambíciami ako v minulom roku. Mal najbližšie k zisku 4 bodov.

Andódi 1,5/3 (6,0): Po dobrej štvorhre odohral takmer celý zápas s priemerným nasadením, keď zdolal len legionára LeCuonga.

Lazor 0,5/0 (8,0): V psychickej pohode ukázal to lepšie zo svojho ping pongového repertoáru a veľkou mierou prispel k prvému bodu sezóny.

Dátum a čas stolnotenisového stretnutia: 25.9.2010 – 17.00
Výsledok stretnutia: 12:6 (sety 45:30)
Domáci: Andódi A.1.5/3, Čičmiš D. 3.5/1, Gálik M. 3.5/1; Lazor M. 0.5/0, Gútai 3/1
Hostia: Gálik a Uhrín 2/2.5, Bánfalvy a Nguen 1/3.5