Článok v mesačníku Slovo Šaľanov

Článok v mesačníku Slovo ŠaľanovV máji bol v mesačníku Slovo Šaľanov zverejnený článok o našom stolnotenisovom klube. Pre tých čo sa k uvedenému číslu nedostali ho uvádzame v pôvodnom znení.

Konečné umiestnenie teší, prehra vo finále mrzí

ŠK Družstevník Dlhá nad Váhom – stolný tenis má za sebou výbornú sezónu v krajskej stolnotenisovej súťaži (IV. liga). Mužstvo „A”, ktoré po minuloročnej reorganizácii súťaže nastupovalo v súťažnom ročníku 2009/2010 v nasledovnej základnej zostave – Adrián Andódi, Miroslav Lazor, Dušan Čičmiš a Martin Gálik – malo ambície skončiť do 3. miesta. Výsledky z prvej polovice súťaže, ktoré potvrdili vyrovnanosť mužstva odhalili pre „Dlhanov” hrajúcich s chuťou a bojovnosťou nový horizont – finále o postup do III. ligy.

Hráči klubu si napokon účasť vo finále poctivo vybojovali a bolo jasné, že ich ambíciou  nebolo si odkrútiť finále z povinnosti, ale odviesť maximálny výkon. K tomu výraznou mierou prispeli všetci fanúšikovia najrýchlejšej loptovej hry z obce a blízkeho okolia, ktorí vytvorili nádhernú divácku kulisu počas oboch finálových stretnutí. To sa hralo na dve víťazstvá a bol to boj naozaj dramatický.Po tom čo v prvom vzájomnom dueli na pôde klubu zo Šurian podľahli v pomere 7:9 sa očakávalo využitie domáceho prostredia a predĺženie finálovej série. Za historicky najvyšej diváckej podpory v miestnom kultúrnom dome napokon domáci hráči nezvládli bremeno očakávania a opäť podľahli silnému šurianskemu tímu. Treba objektívne skonštatovať, že víťaz tohtoročnej súťaže bol vďaka posilnenej zostave lepším mužstvom a zaslúžene postúpil.
Pri spätnom pohľade na priebeh celej sezóny prehra vo finále trochu mrzí. Kluboví funkcionári, ale najmä hráči sa však s ústupom emócií zhodli na tom, že 2. miesto je jednoznačne pozitívny výsledok (najlepšie umiestnenie v doterajšej 20-ročnej histórii organizovaného stolného tenisu v obci Dlhá nad Váhom). K úspechom v uplynulej sezóne patrí aj 3. miesto v okresnej súťaži  („B” mužstvo nastupujúce v zostave – Vojtech Sarka, Arpád Izsóf, Milan Cigánik, Bálint Meszáros, Peter Benko, Anton Šmidák). Na členskej schôdzi, ktorá sa konala po ukončení súťaže si mužstvo určilo nové méty do budúcej sezóny, ktoré chce dosiahnuť intenzívnejšou tréningovou prípravou, ale aj novými posilami.Touto cestou sa vedenie športového klubu chce poďakovať všetkým hráčom za odvedené výkony, členom klubu, fanúšikom a sponzorom za podporu, bez ktorej by sa tento úspech nedostavil. Vďaka patrí aj Obecnému úradu Dlhá nad Váhom za poskytnutie herných priestorov a finančnú podporu na nákup stolnotenisového materiálu.