Dlhá A – Bešeňov 8:10

Dlhá A - Bešeňov 8:10V dobrej športovej atmosfére uprostred pracovného týždňa sa odohral vyrovnaný duel mužstiev. Ťažko bolo predpovedať konečný výsledok (domáci bez žolíka Gútaia, hostia naopak posilnený Rauschom).

Domáci s dvojbodovým náskokom po štvorhrách s chuťou nastupovali do hier jednotlivcov. Andódi svojou netrpezlivou hrou neuspel proti obranárovi Vargovi, naopak Gálikovi presne týmto receptom uspel proti Hajdúovi. Čičmiš sa zlomil v troch setoch proti Timoranskému, Lazorovi sa podarilo uhrať „len“ set s Rauschom. Náskok domácich sa hneď po úvodnom kole dvojhier zmenil v ich neprospech na 3:4 Keď v ďalšom kole opäť bodoval len Gálik proti Timoranskému, hostia si vytvorili náskok (4:6), ktorý sa sa chystali využiť v možné víťazstvo. Domácim nezostalo nič iné, len bojovať aspoň o 2 body, ktoré by boli ich „víťazstvom“ v takto rozohratom zápase. A nemali k nim naozaj ďaleko, za stavu 8:9 (ktorému predchádzali 3 víťazstvá domácich v poslednom kole), sa stretol Lazor s Timoranským.

Dobrý nástup Lazora udržiaval nádej domácich na cenné body, priebežne viedol 1:0 a 2:1 na sety a obaja hráči predvádzali hru na vysokej technickej a taktickej úrovni. Vo štvrtom a piatom sete však odvážnejšie hrajúcemu Timoranskému vyšli rozhodujúce loptičky, čím zabezpečil Bešeňovu víťazstvo.


Hodnotenie hráčov

Čičmiš 1,5 (7,0): Po hladkej štvorhre vstúpil do zápasu nesprávnou nohou. V prvých dvoch dueloch sa nedostal do tempa, vo veľmi tesnom dueli s Rauschom mu odišiel bod len o vlások, v poslednom zápase zabodoval a udržal šance na remízu.

Gálik 3,5 (8,5): Napriek prekvapivo hladkej prehre s Rauschom, podal najlepší výkon v zápase. V dobrej psychickej forme zdolával súperov spôsobom hodným nasledovania.

Andódi 2,5 (7,5): Jeho hru charakterizoval výkonový pád po dobre zahratých štvorhrách. Návrat do hry zahájil v až v zápase s Timoranským, v Rauschom ukázal svoju najlepšiu hru v sezóne.

Lazor 0,5 (7,0): Vo štvorhrách stabilizuje svoje výkony. Ani enormná snaha mu nepriniesla víťazstvo, ktoré mal na dosah v päťsetových bitkách proti Hajdúovi. V poslednom zápase stretnutia s Timoranským to bol nielen súboj štýlov, ale aj nervov.