Dlhá n/V – Šaľa 13:5

Dlhá n/V - Šaľa 13:5Derby 18. kola. Zápas prvého s druhým. Očakávané meranie síl, v ktorom domáci chceli hosťom dokázať, že výsledok z prvého duelu je minulosťou. Už samotné nasadenie hráčov v jednotlivcoch a štvorhrách bolo výsledkom taktiky. Dlhania nastúpili na štvorhry v klasickom rozostavení, prekvapenie mali pripravené v podobe Benka. Hostia urobili zmenu vo štvorhrách, keď spolu hrali Lužica Michal st. S Rusznákom, na dvojhry z neznámych dôvodov nenastúpil Lužica Michal ml.

Tradične silným štvorhrám domácich (obe víťazné v prvom vzájomnom dueli) sa darilo aj v tomto zápase. Lazor s Andódim zabodovali práve včas, v čom im čiastočne pomohli súperi (Rusznák, Lužica st.) bez jasnej koncepcie. Druhý domáci pár ostal naďalej bez prehry, čím sa položili základy ďalšieho úspechu. Gálik nastúpil do zápasu víťazstvom nad Kĺbikom a jeho výkon predznačoval nábeh na očakávaný plný bodový zisk. Andódi porazil Molnára, so stratou jedného setu, Čičmiš hladko Kostku.  Lepší úvod si domáci ani nemohli priať.

Pvý bod hostí chytal až Rusznák, čím znížil stav na 5:1. Keď však Gálik ďalej pokračoval v dobrom výkone a porazil Molnára s podlomeným sebavedomím a Andódi opäť hladko poslal od stola Kostku, náskok domácich sa zdal nezvratný. Proti hladkej prehre Šaľanov sa na okamih vzoprel mladý Rusznák, ktorému sa podarilo poraziť Čičmiša a ďalším bodom z rakety Kĺbika proti Benkovi skrsla nádej na zvrat. Prevahu hostí v tomto zápase však aj napriek prestriedaniu Kostku za Lužicu st. dokazoval výborne hrajúci Gálik, ktorý prevzal taktovku kapitána zápasu. Ďalšie dve víťazstvá Dlhanov (Andódi – Rusznák 3:0, Čičmiš – Kĺbik 3:0) však pomerne skoro potvrdili celkového víťaza tohto duelu a to pri priebežnom stave 10:3. Zápas sa odohral v dobrej športovej atmosfére divákov z oboch táborov, ktorým sa hráči odvďačili peknými výmenami.
Konečný výsledok bol pre oba tímy trochu nečakaný. Za domáci klub vyjadrujú poďakovanie všetkým divákom a rozhodcovi zápasu p. Kozárovi hráči.

Hodnotenie hráčov:

Gálik (4,5): Jednoznačne najlepší zápas sezóny. Pôsobil neporaziteľným dojmom. Nemal slabinu, psychicky absolútne vyrovnaný. (9,0)

Čičmiš (3,5): Kvalitný výkon hodný takéhoto dôležitého zápasu. Dôležitým momentom je porážka Kĺbika, s ktorým má negatívnu bilanciu. O to cennejšie víťazstvo. (8,0)

Andódi (3,5): Porazil rebríčkovo prvých dvoch hráčov mužstva, najmä v zápase s Rusznákom ponúkol divákom pekné dynamické výmeny (8,0)

Benko (1,0): Svoju úlohu splnil do bodky, v zápasoch ukázal svoj potenciál. Základom ďalších úspechov sú tréningy a zápasy (8,0)

Lazor (0,5): V dnešnej štvorhre ukázal svoju ping-pongovú kvalitu, väčšou mierou sa podieľal na víťazstve a dobrom vstupe do zápasu. (8,5)

Dátum a čas stolnotenisového stretnutia: 27.2.2010 – 17.00
Výsledok stretnutia:
13:5 (sety 42:21)
Domáci: Andódi A. 3.5/1, Čičmiš D. 3.5/1, Gálik M. 4.5/0; Lazor M. 0.5/0, Benko 1/3
Hostia: Kĺbik D. 2/2.5, Rusznák A. 2/2.5, Molnár V. 1/3.5, Lužica M. st. 0/2.5, Kostka V. 0/2