Komárno/Šahy C – Dlhá 10:8

Komárno/Šahy C - Dlhá 10:8Bratislavská brána slúžila v minulosti na obranu Komárna pred nepriateľmi, v dnešnom stretnutí však domáci chceli brániť svoju športovú česť pred športovými priateľmi z Dlhej nad Váhom. V zrekonštruovanej časti spomínaného obranného objektu, dnes stojí skvele vybudovaná špeciálna hala pre stolný tenis.
Domáci nastúpili v najsilnejšej zostave, v ktorej hrali hráči s 3. ligovými skúsenosťami (Vankó, Rausch). Keď Dlhania pomýšľajú nad vyššou súťažou, stál tu súper najvhodnejší na meranie síl. Vankó, Rausch zdolali Lazora s Andódim, no v druhej štvorhre Gálik O. s Banfalvym podľahli Gálikovi M. s Čičmišom. Zápas bol po prvom (3:3) aj druhom kole dvojhier (5:5) vyrovnaný. V tomto momente obe mužstvá prestriedali, proti domácemu Le Cuongovi nastúpil Lazor, avšak z dvoch nerozohratých hráčov nakoniec vyšiel víťazne Le Cuong.

Čičmiš sa potrápil s Banfalvym, keď otáčal z dvojsetového manka, Gálikovi M. ani Andódimu sa však proti Vankóvi resp. Rauschovi podarilo len znížiť náskok, ale zápasy nakoniec prehrali. Vyrovnaný zápas vyvrcholil v posledných dvoch dueloch, keď nastúpil proti sebe Vankó s Andódim a Lazor s Rauschom. Razantný forhendový topspin z ľavej strany, ako aj výborné podanie Vankóa Andódimu nesadli a nenašiel recept na tento koncept. Rausch si mal podľa papierových kvalít poľahky poradiť s Lazorom, no napokon to bol veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom obaja hráči siahli na dno svojich síl – Lazor úderových a Rausch najmä taktických. Víťazne z neho vyšiel napokon Rausch.
Domáci trochu s prekvapením, ale zaslúžene vyhrali, k čomu im gartulujeme. Zároveň im prajeme ďalšie športové úspechy.

Hodnotenie hráčov:

Gálik (2.5/2): Dva body a dva tesné prehry. V inom zápase stačí, tu je to málo. (7,0)

Čičmiš (3.5/1): S tromi bodmi najlepší hráč, štvorka by svedčala viac. (8,0)

Andódi (2/2.5): Dva body hoci s kvalitným súperom je strašne málo, ak sú najvyššie ambície(7,0)

Szarka (0/2): Nechytil sa do zápasu, možno viac skúseností, ale aj menšie pohybové problémy (6,5)

Lazor (0/2.5): Zo striedačky nezachytil prvý zápas, v druhom sa blysol, ale bez boda (7,0)

Dátum a čas stretnutia: 20.2.2010 – 17.00
Výsledok stretnutia:
10:8 (36:34)
Domáci: Rausch 4.5/0; Vankó 3.5/1; Bánfalvy 1/3.5; Nguen 1/2; Gálik 0/2.5
Hostia: Andódi A. 2/2.5, Čičmiš D. 3.5/1, Gálik M. 2.5/2; Lazor M. 0/2.5; Sarka 0/2