Trnovec B – Šaľa A 12:6

Trnovec B - Šaľa A 12:6Tradičné derby medzi Trnovcom a Šaľou sa odohralo tentoraz na domácej pôde v Trnovci. Hostia naladení štyrmi víťazstvami v rade chceli proti predposlednému celku potvrdiť stúpajúcu formu. Ich prvou ranou bola neúčasť Dušana Kĺbika, ktorý ako velinár v Dusle musel zachraňovať svet, nakoľko by sa prestala točiť zemeguľa a ľuďom by už nepomohol ani Bruce Willis. Jeho neúčasť by však rozdýchali, ale väčšie prekvapenie ich čakalo priamo v telocvični. Trnovec vyrukoval s posilnenou zostavou, keď sa v zostave objavili dvaja druholigisti – Bízik s Ježom. Sekundovali im Gašpierik a Kukan ml.

Šaľania sa rozhodovali ako postavia štvorhry. Rozhodla minca, ktorá prisúdila Molnárovi so Szikhartom dvojicu Gašpierik – Kukan ml. A bolo sa na čo pozerať. Domáci vyrukovali ofenzívnou hrou a razom bolo 2:0. Za stavu 9:9 v treťom sete prišiel Szikhart s dvoma smrteľnými servismi a zachránil hostí od najhoršieho. Ďalšie sety boli rovnako vyrovnané a rozhodlo sa až v samotnej koncovke. Posledné tri sety vyhrali hostia na 9, čím vyrovnali stav stretnutia na 1:1. Medzičasom totiž Bízik s Ježom porazili Machálika s Kostkom hladko 3:0.

V prvom kole zachraňoval česť hostí len Molnár, keď porazil Gašpierika 3:1. V ostatných dueloch sa lepšie darilo domácim. Zaujímavý duel priniesol súboj Bízika s Machálikom.
Medzi skúseným druholigistom a nováčikom vo štvrtej lige nebolo vidieť žiadny rozdiel. V piatom sete však nakoniec zvíťazili skúsenosti. Horšou správou však bolo, že si Machálik natiahol na ruke sval a nemohol plnohodnotne pokračovať ďalej. Ďalšiu drámu priniesol duel Gašpierika a Szikrarta, Szikrart najskôr utiekol z dvoch matchballov za stavu 1:2 a 8:10. V piatom sete sa však situácia otočila, keď pre zmenu viedol 10:8, no nebojácny Gašpierik útočne zvládol záver. Už keď bolo všetko rozhodnuté, dostal šancu striedajúci Jaroš, no bolo na ňom vidieť nerozohratosť a kopil pomerne veľa chýb. V závere ešte Ježo nechcel riskovať zranenie a tak po prvom sete radšej podal ruku Szikhartovi.
Trnovec opäť potvrdil, že na Šaľu sa vie vytiahnuť. Každopádne body potrebujú a budú potrebovať a toto víťazstvo ich dúfam nakopne na ceste za záchranou. Držíme palce.