Komárno/Šahy C – Dlhá A 8:10

Komárno/Šahy C - Dlhá A 8:10Hostia pricestovali do Komárna v zostave, doplnenej „mladou krvou“ z C-éčkovej rezervy. Toto provizórium si vynútila skutočnosť, že Čičmiš st. si doliečuje chronické zranenie, ako aj to, že mladí hráči sa svojimi výkonmi posúvajú vpred a potrebujú priestor na zbieranie zápasových skúseností. V štvorhre si mužstvá podelili body, čo nasvedčilo tomu, ako sa bude zápas vyvíjať aj v prvom kole. Keď však v druhom kole Lazor vynikajúcou hrou porazil Olláryho, nastal prvý zlom, ktorý ukázal šancu hosťom uhrať aspoň remízu.

V treťom kole hostia potvrdili ťah na remízu, alebo aj nečakané víťazstvo, ziskom ďalších troch bodov. Od Gálika Martina sa očakávalo víťazstvo nad Ollárym, čo aj v 4 setoch potvrdil. Lazorov tradičný súper v tomto tíme, Le Cuong Nandy, mal ambíciu svojho súpera nielen, ale aj nad ním vyhrať. V päťsetovej bitke sa doslova rozhodovalo v koncovke, keď sa set dostal za stavu 9:9 do cieľovej rovinky. Lazor berúc riziko na seba, lišiacky ponúkol zdanlivo ľahký vysoký bekhendový chop s bočnou rotáciou, dovtedy neomylne a víťazne zakončujúcemu Nandymu, opäť na forhend. Ten však ponúknutú šancu dva krát za sebou silným, ale nepresným úderom prepásol, čím si takpovediac zatĺkol sám svoj kliniec do pomyslenej rakvy.

Nemenej dramatický zápas sa odohral následne medzi Gálikom Ondrejom a Andódim. Gálik vedomý si toho, že víťazstvo v tomto zápase ešte mohlo zmeniť priebeh celého zápasu, zmobilizoval všetky svoje sily a schopnosti. Hoci prvý set prehral, v druhom svoju snahu po víťazstve realizoval tak, že sa premenil na „stenu“, ktorá vracala bezchybne všetky údery. Z bekhendovej strany sa jeho hra blížila k 100 % istote. Andódi mu k tomuto zvratu výdatne pomáhal, keď vo svojom výkone zastagnoval, ba čo viac, svoju energiu nesprávne nasmeroval do sebaosočujúcich verbalizmov a žlčníkových záchvatov. Stereotypnou hrou posadil Gálika na koňa, ktorý „precválal“ do stavu 10:8 v štvrtom sete. S dvomi mečbalmi mal víťazstvo na pol dĺžky. Zaiste mu prebehlo hlavou, ako bude svojich spoluhráčov koučovať, aby sa po jeho víťazstve pokúsili tento zápas doma vyhrať a … Ale, nestalo sa tak. Gálik obrazne vyjadrené zosadol z koňa a predal opraty Andódimu. Ten v skutočnosti len možno o malý kúsok zlepšil svoju hru, doslova viackrát prehodil loptičku na druhú stranu ako súper a odvrátil mečbaly, čím sa išlo do piateho setu. V ňom už však od začiatku, ako keby sa nič dramatické nestalo, výrazne zlepšil hru, zlomenému neveriacemu Gálikovi vnútil svoj štýl a vyhral vysoko na štyri body. Stav zápasu bol 5:8.
Tieto zvraty svedčili o silnej motivácii hostí a ich túžbe po víťazstve, ktoré napokon aj získali. Základom bol bezchybný výkon Martina Gálika (premenovaného domácim spíčmajstrom na Martona). Andódi s Lazorom bodovali v dnešný večer na hranici svojich možností, Kozmér zbieral skúsenosti a udržiaval tímového ducha.

Hodnotenie hráčov:

Dlhá nad Váhom „A“
Gálik-4/4 (9,0): Excelentným výkonom dal ostatným hráčom istotu zisku 4 bodov. Útočnou hrou sa presadil aj proti výborným domácim blokárom (Bánfalvy, Gálik O.) V otvorenej útočnej hre s Le coung-om a Ollárym to bola kombinácia razantnosti a pohybu, ktorou prevýšil súpera.
Andódi-3,5/4 (8,5): Nesústredený výkon s množstvom komentárov. Sieťka mu bola privysoká, stôl prikrátky. Vďaka bojovnosti a s kusom štastia napokon cenné 3 body.
Lazor-2,5/4 (8,5): S podlomeným zdravím ukázal po prestávke povšimnutiahodný výkon. Vychádzal zo zabezpečenej obrany s množstvom chopových úderov rôznej rotácie, ktoré rafinovane umiestňoval súperovi. S Ollárym sa presadil aj vďaka bekhendovým topspinom.
Kozmér Tamás – 0/4 (6,5) Debut v 4. lige zahral so cťou. Svojím bojovným výkonom prispel k pohode v tíme.

Komárno Šahy „C“
Gálik Ondrej –2/4 (7,5) – Svojou forhendovou hrou ďaleko zaostal za takmer neomylným bekhendovým výkonom. V nervóznych koncovkách váhal riskovať z čoho ťažil napokon súper.
Bánfalvy František  – 3/4 (8,5) Jeho typicky stoický herný prejav nedával ani teraz nič tušiť o jeho momentálnej disponovanosti. Našiel len jedného poraziteľa, čím sa stal najlepším domácim hráčom večera. Jeho hru zdobili bekhendové útočné výpady.
Olláry Róbert ml. – 1,5/4 (6,5) – Dynamický obojstranný stolný tenis nemal dostatočnú razanciu, aby sa presadil. Napriek pohľadnému hernému štýlu získal len 1 bod.
Le Cuong Nandy – 1,5/4 (7,0) – Napriek veľkej snahe, ostal len s jedným víťazstvom. Najtesnejší zápas odohral s Lazorom, s ktorým v poslednom sete zahodenými loptičkami rozhodol o svojej prehre. Žiadnu loptičku nevzdal bez boja.