Bešeňov – Dlhá A 11:7

Bešeňov - Dlhá A 11:7Hostia bezprostredne po nevydarenom domácom zápase v 2. kole súťaže a tesnej prehre 10:8 sa chystali na veľkú odvetu. Avšak zhodou okolností, v ktorej najväčšiu rolu zahrali zranenia domácich, sa napokon v B-éčkarskej zostave dostavili na zápas s iným cieľom – odohrať čo najlepší výsledok. Domáci síce nastupovali na zápas bez silného Timoranského, ale pri pohľade na zostavu súpera si trúfali na víťazstvo.

V štvorhrách sa postavili proti sebe jednotky a dvojky. V dramatickom päťsetovom zápase napokon dvojica Lazor-Andódi porazila Rauscha s Hajdúm. Na druhom stole sa však domácim podaril nečakaný zvrat, keď zo stavu 0:2 otočili zápas a napokon vyhrali. Druhý bod hostí zabezpečil v peknom zápase Andódi proti Rauschovi. Hostia kalkulovali s víťazstvami proti Petricskovi, čo hneď v prvom kole potvrdil aj Cigánik (z „B-éčka) a získal tretí bod. Toho napokon v druhom aj treťom kole povinne porazil aj Andódi a Lazor. Z jednotlivých stretnutí stojí za zmienku zápas Cigánika s Hajdúm, v ktorom sa rozhodovalo v posledných loptičkách za stavu 9:9. Štastena sa naklonila na stranu domáceho obranára a zvíťazil.

Dramatický zápas odohral s Hajdúm aj Andódi, ktorý prehrával 2:0, keď mu prakticky všetky útočné pokusy skončili v sieťke alebo za stolom. Po krátkej medzisetovej katarzii sa do tretieho setu postavil s opačnou taktikou a lákal súpera na vysoké loptičky. Zmena taktiky priniesla svoje ovocie, domáci sa dopúšťal nevynútených chýb až napokon rezignovane dohral v piatom sete bez zisku bodu (chybou zapisovateľa nepsrávne uvedené v zápise). Hoci bolo pred posledným duelom večera rozhodnuté, striedajúci Čičmiš junior sústredil svoju pozornosť na Petricsku. V druhom a štvrtom sete vyhral zaslúžene. Petricska si však takticky nechával najlepšie kombinácie na záver a z nich donútil Čičmiša k chybe alebo priamo zahral víťazný úder. V tomto zápase zvíťazila skúsenosť.

Hodnotenie hráčov:

Dlhá nad Váhom „A“

Andódi-4,5/4 (8,5): Výborný výkon a zápas so superblokárom Rauschom, reinkarnácia v zápase s Hajdúm, celkovo dobrý pohyb a veľká chuť po víťazstve.
Lazor-1,5/4 (7,0): Neistý výkon vyplývajúci z tréningového výpadku, nesústredenosť a jednotvárnosť hoci dobrých úderov neprekvapila súpera.
Cigánik Milan – 1/4 (7,5) Prekvapivo dobrý výkon z pozície zaskakujúceho hráča, okrem povinného víťazstva mal na dosah druhý bod s Hajdúm. Netakticky zahratý zápas štvorhry.
Meszáros Bálint – 0/2 (7,0) Debutujúci zápas, ktorý potvrdil jeho snahu po víťazstve, ale aj medzery v úderových kombináciách.
Čičmiš Dušan ml. – 0/2 (6,5) Rozohratý z bodovačky upriamoval pozornosť na zápas s Petricskom. Zápasu nechýbali pekné útočné výmeny. Do receptúry víťazstva musí pridať taktiku a hru na slabinu súpera.

Bešeňov

Rausch František –3/4 (8,0):  Po prehratej štvorhre a zaváhaniu v prvej dvojhre s Andódim nemal väčšie ťažkosti so súperom. Jeho hru tradične zdobil aj v tento večer leptajúci bloking.
Hajdú František  – 3/4 (8,0): Mal najbližšie k zisku 4 bodov. V koncovke s Cigánikom podaním prekvapil súpera, v zápase s Andódim mu dovolil naopak zvrat.
Varga Alexander – 3,5/4 (8,5): Okrem hladkej prehry s Andódim, najbodujúcejší hráč. Vo štvorhre hral za dvoch, v ostatných dvojhrách vyhrával ako na páse.
Petricska Ľudovít – 1,5/4 (7,0):  Svoju česť si zachránil v zápase s Čičmišom juniorom, ktorého takticky zdolal v piatich setoch.