Dlhá A – Bátorove Kosihy 11:7

Dlhá A - Bátorove Kosihy 11:7Zápas sa z technických dôvodov predohrával v priestoroch Šalianskej haly s časovým predstihom. Hostia došli v plnej zostave so záluskom na bod. Štvorhry ešte nič nenaznačili, ale prvé kolo dvojhier áno. Domáci si v ňom ukoristili 3 body, keď prekvapivo zabodoval Lazor proti Csongrádymu a neprekvapivo Gálik a Andódi. V druhom kole si domáci pripísali opäť 3 body, keď sa Cigánik víťazstvom nad Szárazom odvďačil za nomináciu do „A“-čka. Hostia tak do „polčasu“ nazbierali nádejných 7 bodov. Keď v treťom kole Gálik porazil Csongrádyho 3:1 a Andódi ešte hladšie Berkesa (3:0), ostávalo ešte mnoho príležitostí urobiť z remízy potrebné víťazstvo.

Lazor postrádal inštinkt lovca pri posledných loptičkách so Szárazom a nechal „korisť“ ujsť, čo patrične aj okomentoval. Naopak, Gálik uštedril neistému Berkesovi ešte jednu prehru. Andódi už len zvýšil náskok v tréningovom zápase so Szárazom na 11 bodov. Cigánik  mal dobre rozohratý zápas s dobre hrajúcim, ale po prehrách už aj frustrovaným Csongrádym. Hoci napokon v 5-tich setoch prehral, nazbieral opäť skúsenosti do ďalšej ping pongovej kariéry.

Hodnotenie hráčov:

Dlhá nad Váhom „A“
Gálik – 4/4 (8,5): So stratou 3 setov bez jedinej prehry sa predviedol opäť v dobrej forme.
Andódi-4,5/4 (8,5): Po víťazstve vo štvorhre hral nabudene aj vo dvojhrách. Najtesnejší zápas odohral s Csongrádym.
Lazor-1,5/4 (7,0): Hlasovým prejavom urobil zo zápasu koncert výkrikov. Bod uhral s dobre hrajúcim Csongrádym. Szárazovi „daroval“ víťazstvo.
Cigánik Milan – 1/4 (7,5) Opäť v dobrej forme bodoval. V zápase so Szárazom si takticky nechal silné údery na záver.

Bátorove Kosihy
Berkes –2,5/4 (8,0): Jednotka hostí, laborujúca so zranením predlaktia, nepredviedla optimálny výkon. Úderová neistota nevykompenzovala snahu po víťazstve.
Csongrády – 1,5/4 (8,0): Najpohyblivejší a najunavenejší hráč večera, ktorý odohral 3 päťsetové zápasy. Napriek snahe mu v koncovkách rozhodujúcich setov unikali víťazstvá.
Jozefík D. – 2,0/4 (7,5): Štandardný výkon s 50%-nou úspešnosťou.
Száraz – 1,0/4 (7,0): Obranná pasívna hra účinkovala len v zápase s Lazorom, s ktorým odvrátil 2 mečbaly a napokon vyhral.