Šaľa A – Vlkas A 12:6

Šaľa A - Vlkas A 12:6Zápas bol plný očakávania, keďže si Vlkas ako nováčik súťaže počína veľmi solídne a okupuje vrchné priečky tabuľky.  Počtom obyvateľov 340 patrí medzi najmenšie tímy v súťaži, avšak treba podotknúť, že len týmto ukazovateľom, nie však stolnotenisovým umením. Na prvý pohľad mladý tím podporený skúseným pánom Kiripolským prišiel do Šale už v predstihu, čo dávalo tušiť, že sa chcú dobre rozcvičiť a adaptovať sa na špecifické podmienky Šalskej telocvične, kde sa už síce pohli veci dopredu, keď sa dali urobiť plastové okná, no stále je to polovičná robota (týmto pozdravujem zástupcov nemenovanej firmy za “kvalitne” odvedenú prácu – nemenovanej hlavne preto, lebo ani neviem ako sa volá, čo je pre nich asi lepšie, pretože im nemôžem urobiť ani negatívnu reklamu).

Vráťme sa však  k zápasu. Úsmevné prirovnanie ako súboj chemikov mali niečo do seba, no z každej strany z iného pohľadu. Keďže Šaľa je známa ako mesto chémie, hráčom Vlkasu padlo toto prirovnanie hlavne z dôvodu špecifickosti ich rakiet, keď takmer každý mal čím súpera prekvapiť, či už štýlom hry, špecifickým poťahom alebo v najlepšom prípade oboma.

Štvorhry zvládli domáci dobre, keď sa osvedčilo nasadenie starého harcovníka pána Kostku. Každému chvíľku trvalo, kým sa adaptoval na hru súpera, no celkovo domáci zvládli zápas dobre, o čom svedčí aj fakt, že v polovici stretnutia si dovolili prestriedať.

Adam Rusznák – priniesol si divácku podporu, pred ktorou sa chcel vytiahnuť, čo sa mu v konečnom dôsledku aj podarilo a so stratou jediného setu zo všetkých zápasov pretrhol aj negatívnu sériu posledných zápasov z predchádzajúcich kôl. Zaslúžených štyri aj pol.

Viliam Sýkora – na hru trávičkárov zvyknutý príliš nie je, ale ako povedal, už si zvyká, keďže je ich v súťaži viac. Po štvorhre a dvoch zápasoch prenechal miesto starším. Dva aj pol

Viktor Molnár – zodpovedný a trpezlivý výkon, spolu s Rusznákom dnes potiahli domáci kolektív. Štyri aj pol

Víťazoslav Kostka – vo štvorhre výborný výkon, no v dvojhrách sa mu nedarilo a na súperov nestačil. Pol Michal Lužica st. – nepodarilo sa mu naskočiť do rozbehnutého vlaku a aj napriek veľkej snahe a bojovnosti žiaden bod nevybojoval.

Tomáš Slovák – svojou trpezlivou obrannou hrou potrápil všetkých, body si však bral len od starších.

Karol Polák – výnimka v hosťujúcom tíme, keď ako jediný nemal “chémiu”, chýbala mu však väčšia presnosť úderov, no aj napriek tomu vybojoval dva body.

František Kiripolský – nepríjemný súper, nedarilo sa však podľa jeho predstáv, keď dokázal zdolať iba Kostku.

Michal Kiripolský – herným prejavom verná kópia otca, mal aj kúsok smoly, napokon len jeden bodík

Hosťom ďakujeme za fair play a prajeme im ako nováčikovi veľa úspechov.