Bátorove Kosihy – Dlhá A 1:17

Bátorove Kosihy - Dlhá A 1:17Najväčšou dilemou, ktorú Dlhania riešili cestou na zápas bolo, či nastúpi Berkes alebo nie. Dôvody boli minimálne dva: pán Berkes je hráč ťažkého kalibru (nielen na pomery 4. ligy) a meranie síl s ním je predpokladom pekných stolnotenisových výmen a jeho prítomnosť v mužstve je výrazným posilenním a aj morálnou vzpruhou pre ostatných hráčov. Záhada sa rozlúštila definitívne potom, čo hostia vzhliadli súpisku a bola jasná oficiálna zostava. Štvorhry Dlhanov majú dobrú povesť medzi súpermi a ich sila sa naplno prejavila aj proti tomuto súperovi. Hoci to Čičmišovi s Gálikom trvalo trochu dlhšie, napokon získali druhý bod pre mužstvo.

Dvojhry mali vcelku jednoznačný priebeh. Na počítadle rýchlym tempom pribúdali body hostí. Domácim snahu nemožno uprieť, veď sa vo viacerých zápasoch rozhodovalo až v piatom sete (Matusek – Lazor, Jozefík – Andódi, Csongrády – Čičmiš, Jozefík – Gálik). V uvedených dueloch napokon zvíťazila skúsenosť a štastie hostí. Zápas sa vskutku rýchlo presunul do záverečnej fázy, v ktorej dobre hrajúci, ale už značne znechutený Csongrády vzdal zápas proti Andódimu. Malou náplasťou na ranu z výraznej prehry (1:17) „kosatiek“ bolo záverečné víťazstvo Jozefíka nad Lazorom.


Hodnotenie hráčov:

Čičmiš 4,5 (8,0): Štvorhry sú viac o ladení sa na rovnakú vlnovú dĺžku ako o porážaní súpera. Celým zápasom sa tiahla „nepohoda“, najväčšou motiváciou mu boli výkony spoluhráčov. Vďaka nasadeniu PT taktiky napokon plný zásah.
Gálik 4,5 (8,0): Obmedzený svalovým zranením si majstrovsky poradil so súperom. Uplatnením svojich skúsenosti a rozumnou hrou nedal súperom šancu.
Andódi 3,5 (8,0): V starej forme a svojom „all-round“ štýle vylepšil svoj výkon z predošlého kola, ktorý priniesol neporaziteľnosť v tomto  duely.
Lazor 3,5 (8,0): V „alfa hladine“ hrajúci, servíroval súperovi precíznu obranu okorenenú nevyspytateľnými bekhendovými výpadmi. Jeden z najlepších výkonov v zápase vôbec.