Dlhá A- Vlkas 4:14

Dlhá A- Vlkas 4:14Zápas posledného kola základnej časti mohol pre jedného účastníka (Vlkas) znamenať ešte veľa, pre Dlhanov už však akýkoľvek výsledok, nemenil nič na konečnom poradí. V prípade, že by sa pred zápasom nenáhlasili maródi zo základnej zostavy (Gálik, Čičmiš), tak by z pohľadu kvality zostáv mohlo ísť o vyrovnané stretnutie. Oklieštená zostava domácich napokon hrala o čo najlepší výsledok, keď pomer síl rýchlo určil druhého finalistu. V tomto zápase nastupovala dvojica Lazor-Andódi ako nasadená proti páru Slovák-Polák, pričom ich doterajšia úspešnosť (prvá dvojica 5 prehier v sezóne, druhá dvojica 7 prehier) naznačovala skôr vyrovnaný priebeh. V druhom zápase okresný pár Antoš-Mészáros stáli proti rodinnému klanu Kiripolský František – Kiripolský Michal. Body sa rozdelili spravodlivo a platilo, že porazená dvojica neuhrala proti víťazovi ani jeden set.

V dvojhrách sa čakalo, že z domácich najviac vody namúti Andódi a Lazor, z hostí, keďže majú vyrovnanú zostavu, sa počítalo, že budú „hrýzť“ všetci. Ako ukázal celý priebeh zápasu, Vlkasania hrali súboj o finále s väčšou chuťou a zaslúžene vysoko vyhrali. Andódi nenašiel chuť a recept na Michala Kiripolského, Lazor mal najbližšie k víťazstvu v dvoch stretnutiach (Polák, Kiripolský M.). Bohuš aj Mészáros napriek len trom víťazným setom si svoje skúsenosti rozšírili o kvalitné stretnutia s finalistami.

Hodnotenie hráčov:

Dlhá nad Váhom „A“
Andódi Adrián – 3,5/4 (8,0): Zo slabého výkonu proti nepríjemným obranárom „vydoloval“ 3 body.
Miroslav Lazor – 0,5/4 (7,0): Do zápasu išiel so skúsenosťami z prvého stretnutia, napriek výrazne lepšiemu výkonu sa mu nepodarilo zabodovať.
Bohuš Antoš – 0/4 (7,0): Reálnu šancu na bod mal s Kiripolským seniorom, s ktorým si zahral posledný set do 21.
Mészáros Bálint – 0/4 (7,0): Svoj úspech meria ešte len bodmi v setoch prípadne vyhratými setmi. Bodový debut v IV. lige ho čaká zrejme až v nasledujúcom ročníku.

Vlkas
Kiripolský Michal – 4,5/4 (8,5): Najlepší výkon stretnutia, ktorý krášlilo najmä dobré podanie.
Kiripolský František – 3,5/4 (8,0): Mentor hosťujúceho mužstva išiel svojou bojovnosťou a dobrou náladou príkladom celému svojmu „ansámblu“.
Slovák Tomáš – 3 /4 (8,0): Klasická defenzívna hra bez zbytočných špekulácií. Koniec koncov najúspešnejší hráč v tíme.
Polák Karol – 3 /4 (8,0): Svojou typickou útočnou hrou sa presadil 3x. V otvorených pasážách hry veľmi silný najmä z forhenodvých pozícií.