Šaľa A – Strekov A 12:6

Šaľa A - Strekov A 12:6Dobrý deň prajem všetkým. Po cenzúre predchádzajúceho článku som tu opäť so svojim komentárom. Dúfam, že tentoraz to súdruhovia pustia do obehu a budete si môcť prečítať, čo sa v tej Šalianskej telocvični v sobotu vlastne dialo. Mužstvo Strekova je príjemným prekvapením tohto ročníka, keď pred začiatkom súťaže rozšírili svoje rady o Kobolku s Kopečným a po 9. kole figurovali na 3. mieste tabuľky, len bod za druhým Vlkasom. Naopak Šaľania potrebovali vyhrať, lebo postrácali body tam, kde nemali. Po troch kolách hrania-nehrania nastúpili domáci opäť v plnej sile, keď Molnárovi konečne našli vhodné tabletky.

To, že Šaľa začala kráčať s dobou potvrdil aj prvý elektronický zápis stretnutia. Oškvarky z diviaka boli nachystané, čalamáda s uhorkami tiež, našla sa aj nejaká tá alma paprika, čiže všetko nevyhnutné k začiatku stretnutia. Domácich prišli povzbudiť skalní fanúšikovia, ktorí robia výbornú atmosféru. Hosťom meškal Kopečný, keď štvorhru nestihol, ale na dvojhru bol ready steady.

Vo štvorhrách sa stretli jednotky a dvojky svojich tímov. Kobolka s Nagyom nedali šancu Machálikovi s Kĺbikom, na druhej strane duo Molnár – Szikhardt zdolalo dvojicu Ižák – Tóth. Hneď v úvodnom kole dvojhier začali domáci napĺňať ich odhodlanie zvíťaziť. Molnár zdolal Nagya, Szikhardt si poľahky poradil s Ižákom a Machálik po výbornom výkone schladil Kopečného. Za Strekov bodoval len Kobolka, ktorý zmasakroval Kĺbika. 5:2 bol celkom slušný základ, no rozdiel sa začal postupom času zmenšovať. Machálik nevyužil s Nagyom sľubný stav 2:0 a 9:7 a nakoniec v piatoch setoch podľahol bojovnému súperovi. Čakalo sa, čo spraví s Kobolkom obranná hra Szikhardta, no hráč Strekova nenechal nič na náhodu a bombami poslal domáceho hráča do kolien. Nagy držal hostí nad vodou, keď opäť v piatich setoch zdolal Kĺbika. „DO ČERTA“ ozývalo sa neraz po nevynútených chybách Kĺbika. Od stavu 7:6 sa však spustila lavína domácich, keď nedovolili uhrať súperovi nielenže bod, ale ani set. V závere za už rozhodnutého stavu dal Kobolka prednosť mladej nádeji Tóthovi. Tomu Machálik hneď vysvetlil, že z bodu nič nebude a svojou neomylnou ľavačkou servíroval jeden topspin za druhým. Konečné skóre 12:6 je pre domácich veľkým povzbudením pred ďalšími duelmi, v ktorých pôjde v konečnom účtovaní o každý bodík.