Nové Zámky B – Dlhá n/V A 16:2

Nové Zámky B - Dlhá n/V A 16:2Krátka analýza doterajšieho účinkovania domácich: Domáci po 9-tich kolách bez prehry. Dve víťazstvá na 0, jedno so stratou 1 bodu, dve s 2 bodmi – čísla, ktoré hovoria jasnou rečou o kvalite mužstva. Rozmenené na drobné: teoreticky najsilnejšia zostava s jedným prehratým zápasom!!! (Gajdoš Richard ml., Šumský, Božík Juraj st., Kozár Milan). Ďalší hráči na súpiske s úspešnosťou nad 60%. Jasný favorit súťaže s kvalitou a kvantitou zostavy minimálne na 3.ligu.

Priebeh zápasu podľa scenára domácich znamenal šnúru 9 víťazstiev, kým sa hostia vypli k prvému víťazstvu. Sedem ďalších víťazstiev v rade a napokon druhý a posledný bod hostí nepotrebuje komentár. Napriek výraznému bodovému rozdielu v konečnom výsledku a nepochybnej hráčskej prevahy domácich ponúklo stretnutie 2-3 duely, ktoré boli zaujímavé svojou vyrovnanosťou.
Sem určite možno zaradiť zápas najlepšieho domáceho hráča Richarda Gajdoša ml. proti Molnárovi hneď v úvodných dvojhrách. Zápas sa v oku lahodiacich útočných výmenách prepracoval do piateho setu a do stavu 7:7. Tam sa jednoducho prejavila väčšia vyhratosťdomáceho hráča a skúsenosti z účinkovania vo vyšších súťažiach (t.r. I.liga) a kľúčové body si suverénne uhral.

Druhý zápas, v ktorom sa stretol Kozár s Róbertom Andódim, mal všetky atribúty dobrej drámy. Obranná hra Andódiho spočiatku prekvapila súpera, ktorý pomerne rýchlo prehral dva sety. Dráma v koncovke tretieho setu sa ukázala ako rozhodujúca pre ďalší priebeh. Kozár v ňom zvíťazil 13:11 a využil z neho vyplývajúcu psychickú vzpruhu aj vo štvrtom sete. Piaty set bol opäť vyrovnaný, ale domáci hráč si menším počtom nevynútených chýb vybojoval víťazstvo.

Posledný duel stretnutia, ktorého aktérom bol opäť Robert Andódi tentokrát proti Slovákovi, mal podobný priebeh, ale z opačného pohľadu. Slovák už viedol 2:0 na sety, ale tretí set sa podarilo získať súperovi. Zápas sa opäť ocitol v piatom sete, ktorý bojovným výkonom a väčšou chuťou zvíťaziť získal Robert Andódi.

Momenty domácich:
Šup do tretej ligy, káder na to je.

Momenty hostí:
2 body nemožno hodnotiť napriek sile súpera ako dobrý výsledok (cieľ pred zápasom bol 5-6 bodov).