Pokrok Komárno – Dlhá n/V A 11:7

Pokrok Komárno – Dlhá n/V A 11:7Tak ako majú ešte niektoré športové herne v zime problém s podtemperovanou miestnosťou, sa objavuje ešte počas tejto teplej jesene opačný problém a síce „prekúrená“ miestnosť. Prvá októbrová sobota s teplotou vystupujúcou nad 25 °C prirodzene zmenila herňu na „saunu“. Za hostí bodovala vo štvorhrách dvojica Lazor-Andódi A., ktorá otočila dobre rozbehnutý zápas dvojice Kürthy-Nagy T. Druhá štvorhra patrila útočne ladenému páru Jesný-Kadlicsek, ktorý sa so stratou setu presadil v dueli s párom Molnár-Andódi R. Prvé dve kolá dvojhier patrili domácim hráčom, ktorý si vytvorili dvojbodový náskok. V treťom kole si pripísali na konto po dve víťazstvá obe strany, čo v priebežnom výsledku znamenalo 8:6. Pekný športový podvečer správne vygradoval až v záverečnom kole, ktoré potvrdilo očakávanú vyrovnanosť aktérov.
Najväčším prekvapením bol duel domácej jednotky Kürthyho s dovtedy nevýrazným Lazorom. Druhý spomínaný vložil všetky svoje sily do tohto zápasu a bol dokonca blízko víťazstva, keď za stavu 2:1 vo svoj prospech mal v štvrtom sete solídny predpoklad na víťazstvo. Kürthy napokon ustál herný štýl súpera, ktorý mu vôbec nevyhovoval a zabezpečil remízový bod.· Ambície domácich však neostali jeho ziskom uspokojené, čo potvrdili v ďalších dvoch zápasoch Nagy Tomáš a Jesný. Obaja svojimi dobrými výkonmi bez väčších problémov zdolali svojich súperov – Andódi A. a Andódi R., čím si zabezpečili prvé víťazstvo v súťaži. Molnár v poslednom stretnutí večera potvrdil svojim víťazstvom nad Kadlicsekom svoju zlepšujúcu sa formu a nielen ziskom tretieho bodu, ale aj celkovým predvedeným výkonom sa stal najlepším hráčom hostí.

Hodnotenie domácich:
Kürthy Daniel 3 (8,0): Kombinácia nepriestrelných blokov, stabilného servisu a herného umu mu priniesla ovocie v podobe 3 víťazstiev.
Nagy Tomáš 2 (7,5): Rozumná eliminácia svojich pohybových indispozícií priniesla nielen zaslúžené dve víťazstvá, ale najmä cenné body do mozaiky víťazného večera.
Jesný Branislav 3,5 (8,0): Revival ping pongových schopností v podobe „až“ jednej prehry, ocenili nielen spoluhráči, ale aj súperi a diváci.
Kadlicsek Zoltán 2,5 (7,5): Typický bojovný výkon. Plne sa sústredil na svojich súperov, ktorých zdolal svojou plastickou útočnou hrou.

Hodnotenie hostí:
Andódi Adrián 2,5 (7,5): Sínusoidný priebeh výkonnosti počas večera znamenal 2 víťazstvá. Zaostal za očakávaniami mužstva.
Andódi Róbert 1 (7,0): Nezohratosť s novou raketou sa naplno prejavila v kľúčových výmenách, v ktorých to súperi chladnokrvne využili.
Molnár Viktor 3 (8,0): Aj v tento večer potvrdil, že patril v uplynulom ročníku k prvej desiatke jednotlivcov. Napriek nezanedbatelným zraneniam podal najlepší výkon hostí.
Lazor Miroslav 0,5 (7,0): Na svoj dobrý výkon zo štvorhry nadviazal až vo svojom poslednom zápase s Kürthym. Pri troche štastia mohol byť prekvapením večera.