Dlhá n/V A – Komárno/Šahy C 10:8

Dlhá n/V A - Komárno/Šahy C 10:8Domáci dobre zachytili úvod stretnutia oboma víťazstvami vo štvorhrách, z ktorých najmä to medzi dvojicou Lazor-Andódi a Gálik-Bánfalvy bolo z hľadiska jeho priebehu prekvapením. Domáci pár dokázal otočiť zápas zo stavu 1:2 na sety a 1:7 na body.

V dvojhrách hráči predvádzali to najlepšie nielen z natrénovaného, ale aj kus improvizácie a hráčskej invencie. Športové iskrenie viedlo v jednom momente až k vzplanutiu vášní, keď si hráč Vankó chcel ručne a stručne vyjasniť pravidlo o výške nadhodenia loptičky pri podaní s Molnárom. Športový duch napokon zaúčinkoval a zápas sa dohral v zmysle fair play. Vankóva hladina adrenalínu neklesla ani v zápase s Adriánom Andódim. K tomu najlepšiemu čo domáci hráč vie predviesť sa ešte pridala štastena a tak každá loptička padla na súperovu stranu. Nie je to presné číslo, ale odhadom okolo 15 „prasiatok“ si okrem prehry odviezol najlepší hráč hostí. Toto určite nemal natrénované.

Dva posledné súboje večera, ktoré mali upraviť konečný výsledok (stav 9:7), boli jeho ozajstným vyvrcholením. Lazor nastúpil proti Bánfalvymu, ktorý sa po víťazstve nad Róbertom Andódim v dvoch ďalších zápasoch bodovo odmlčal. Spomínaný Andódi sa presadil až v predošlom zápase proti Le Cuongovi, vo „finále večera“ bol však jeho súperom ešte silnejší Gálik. Paralelne prebiehajúce zápasy nemali hluché miesta, keď sa prakticky v každej sekunde udialo niečo zaujímavé. To, že Róbert začal nečakane otáčať už „stratený“ zápas za nepriaznivého stavu 0:2, prebralo domácich fanúšikov a videli v ňom možného hrdinu večera. Lazor na druhom stole mal dobrý nástup do zápasu, keď mal setbal v druhom sete a mohol ísť do vedenia 2:0. Stal sa však presný opak, Bánfalvy s chladnou hrou a istou rukou setbal odvrátil a po vyrovnaní stavu na 1:1 to bol on, kto išiel do vedenia. Andódiho to napokon dotiahol s Gálikom do piateho setu, ktorý bol napätý do poslednej loptičky. Zápas napokon vyhral Gálik vďaka lepšiemu útoku a premyslenejšej hre. Ale to sa už na druhom stole uskutočnil malý zázrak. Lazor v štvrtom sete vygradoval svoje umenie, čo v jeho podaní znamená bezchybný bekhendový chop a slice, bekhendový krížny topspin, ktorý nadobudol zvláštnu, dovtedy nevídanú razanciu a sporadický aj keď nie náhodný krížny bekhend z forhendovej línie. Bánfalvy síce vyčkával na každú príležitosť na svoje smrtiace sendvičové kontry, zachovávajúc si svoj pokerový pokoj, no v tomto duely napokon tesne, ale predsa nedokázal ubrzdiť rozbehnutého Lazora, ktorý si zaslúžene vybojoval jedno z svojich najkrajších víťazstiev v kariére.

Hodnotenie domácich:

Andódi Adrián 4,5 (9,0): Vyburcovaný výkon, s každou loptičkou zápasu sa zvyšovala jeho herná istota. K bekhendovým winnerom sa pridalo celkovo málo nevynútených chýb, čo bol osvedčený recept na víťazstvo.

Andódi Róbert 1,5 (7,5): Obrovská bojovnosť prepletená s chvíľami nekoncepčnou hrou, slabšou priebojnosťou a nevyhratosťou. Body prinášali so zabezpečenej obrany vychádzajúce útočné výpady, ktorých bolo málo.

Molnár Viktor 2,5 (8,0): Rýchla hra nad stolom, útok aj do nepripravených loptičiek, dobrý príjem servisu a snaha o ovládnutie hry sú jeho zvyčajné domény, ktorých súkolesie počas večera ideálne nezapadlo.

Lazor Miroslav 1,5 (8,5): Opäť štandardne sa vyvíjajúca krivka výkonnosti, ktorá dosiahla svoj najvyšší bod v posledných minútach športového večera. Grandiózne sólo širokej škály bekhendových úderov bolo oslavou návratu fénixa.

Hodnotenie hostí:

Bánfalvy František 1 (7,5): Nebyť tesnej prehry v poslednom zápase večera, v ktorom prvýkrát prehral s Lazorom, bol jeho výkon vcelku vyrovnaný. Nádielka smrštných sendvičov nechutila žiadnemu súperovi.

Vankó Vojtech 3 (8,5): Silné vystúpenie, v ktorom zúročil svoje skúsenosti z vyšších súťaží. Forhendové megaspiny z ľavej ruky nie sú pre pravákov vítaným úderom, čo vo veľkej miere využíval v stretnutiach.

Gálik Ondrej 3 (8,5): Blokárska legenda súťaže predviedla okrem svojej dominantnej stránky aj útočné variácie resp. tvrdé zakončenia. V prvej dvojhre večera tomu ešte tak nebolo, čo bol možno dôsledok nečakanej prehry zo štvorhry.

Le Cuong 1 (7,5): Mal veľmi blízko k zisku dvoch bodov. Nepremenené mečbaly nijako neubrali na skrytej sile jeho hry, ktorej úspechu chýbal kúsok štastia.