Šaľa A – Dlhá A 9:9

Šaľa A - Dlhá A 9:9Dlhania prepásli svoju šancu bojovať vo finále o postup a tak im vzhľadom k aktuálnemu umiestneniu ostáva len jedno, dohrať bez tlaku súťaž. Zahrať si v IV. lige tak dostávajú mladí hráči, ktorým aj takéto zápasy majú prispieť ping pongovo podrásť. Poskladaná dvojica Gálik-Andódi si poradila s dvojicou Lužica-Molnár hladko v troch setoch. Na druhom stole bola výrazná prevaha domácej dvojice Sýkora-Slováčik nad hosťujúcou dvojicou Meszáros-Čičmiš ml. potvrdením papierových kvalít.

Z hosťujúcej dvojice sa očákavali body na zmiernenie debaklu od Gálika a Andódiho. Po nevýraznom minulotýždňovom výkone podal napokon Andódi svoj najlepší výkon sezóny pretavený do 4 zaslúžených bodov. Gálikova útočná hra na druhej strane priniesla nespočet  pekných športových výmen, ocenených potleskom hŕstky divákov. Za najdramatickejší zápas večera možno označiť stretnutie so skúseným Slováčikom. Za stavu 2:1 pre Gálika si Slováčik umnou hrou vynútil piaty set. V tom už akoby sa zdalo, že fyzicky dobre disponovaný Gálik má vytvorený dostatočná náskok, potrebný na víťazstvo. Nestačili ani 4 mečbaly a hoci Gálik hral koncentrovane až do konca, Slováčikova šnúra siedmych bodov potešila nielen jeho, ale najmä prítomných divákov. Druhým vťrcholom večera bol zápas Sýkora – Gálik. V piatych setoch predviedli obaja hráči stolný tenis hodný aj vyššej súťaže. Po piatom sete odchádzal od stola spokojnejší domáci hráč.

Hodnotenie hráčov:

TJ Tatran Šaľa

Sýkora  Viliam – 2,5/4 (8,5) TOP hráč celej súťaže pôsobil na začiatku trochu skrehnuto, ku koncu stretnutia vygradoval svoj výkon vo finále večera proti Gálikovi. Obojstranne silná hra šmrncnutá veľkou dávkou skúseností.
Slováčik Juraj  – 2,5/3 (8,5) Popri klasickom útoku bolo jeho silnou zbraňou podanie („ghost serve“). Zvrat večera zahral proti Gálikovi.
Lužica Michal ml.  – 1/3 (7,0) Priemerný výkon vyplývajúci z hernej neistoty.
Molnár Viktor – 1/2 (7,5) Okrem povinného bodu predviedol po oznámení striedania odchod zo zápasu (fyzicky aj psychicky).
Rusznák Adam – 1/2 (7,5) Nedokázal naskočiť na rozbehnutý vlak a napriek snahe a podpore divákov potvrdil učebnicové pravidlo, že v športe to má striedajúci hráč ťažšie ako už zahriaty hráč.

Dlhá nad Váhom „A“

Gálik Martin – 2,5/4 (8,5): Útočná hra s jasným cieľom „rozobrať“ súpera mu išla na jednotku. V dvoch prehrách večera sa rozhodovalo v posledných loptičkách.
Čičmiš Dušan ml. – 1/4 (7,5): Cieľom jeho hry je dokázať uplatniť natrénované údery aj v praxi, čo sa mu podarilo na 70%. Slabinou ostáva príjem podania.
Andódi Adrián – 4,5/4 (9,0): Okrem dokonalej kontroly hral útočné údery s veľkou istotou, čo súperom sťažovalo uspieť proti nemu.
Mészáros Bálint – 0/3 (7,0): Jeden z najperspektívnejších hráčov Dlhej ukázal svoje silné stránky, jeho slabé stránky súper dokonale využil.