Gymnázium N. Zámky A – Dlhá nad Váhom A 11:7

Gymnázium N. Zámky A - Dlhá nad Váhom A 11:7Novozámocký gympel hrá túto sezónu v silnej zostave vďaka mixu hráčov mladých i skúsených, útočníkov aj obranárov. Hostia prišli s cieľom tento mančaft čo najviac potrápiť, pričom už remíza bola v ich plánoch na hranici zázraku.Od štvorhier počnúc sa zápas vyvíjal jednoznačne v prospech domácich, ktorí šnúrou 9 víťazstiev v rade dali rýchlo zabudnúť hosťom na akékoľvek víťazné úmysly. Jednotlivé zápasy už až také jednoznačné neboli, hoci domáci boli vždy o krok vpred.

Jeden z najkrajších zápasov sa odohral medzi domácim Bízikom, ako všetci vieme skúseným obranárom a Molnárom, ktorý sa radí skôr medzi univerzálnych až útočných hráčov.

Molnár má skúsenosti s podobným typom poťahu, ktorý okrem svojho hráčskeho umenia využíva Bízik pri svojej mimoriadne efektívnej hre a preto s ním na hranici svojich možností hral veľmi vyrovnaný súboj. Takže Bízik musel zapojiť viac ako len poťah, útočil a zapájal rôzne kombinácie, využíval širokú škálu podaní a dlhoročné skúsenosti. Napokon až v piatom sete, ktorý vyhral tesným víťazstvom 11:8 rozhodol o svojom víťazstve.

Hostia pochytali slušných 6 bodov až v druhom polčase, v ktorom sa dohrával zápas v uvoľnenej atmosfére.

Hodnotenie domácich:
Bízik Peter 2/2 (8,5): Dokonalá súhra hráča a rakety, čítanie súpera a pevné nervy aj v koncovkách.
Kobolka Juraj 3/0 (9,0): Výbušný obojstranný útočný stolný tenis, s ukážkovou razanciou a presnosťou úderov. Servis-volej. Jednoduché a krásne.
Jóba Dominik 2,5/2 (8,0): Silný v útočnej fáze, výpadky v koncentrácii a slabá túžba po víťazstve ho obrali o možné body.
Petrák Tibor 1,5/3 (7,5): Koncepčná hra s maximálnym dôrazom na elimináciu nevynútených chýb.
Kopečný Denis 1/1 (8,0): Superšvihový forhend, dobrá práca nôh striedajúceho hráča.

Hodnotenie hostí:
Andódi Adrián 2/1 (8,0):
Andódi Róbert 2/2 (8,0): Silná defenzíva, obstojná medzihra, ktorá stačila na dva body.
Molnár Viktor 2/2 (8,5): Najvzdorovitejší výkon, kde najmä v súboji s Bízikom mal blízko k tretiemu bodu.
Lazor Miroslav 0/4 (7,5): Náročný ping pong s atraktívnou, ale neefektívnou vysokou obranou a vyčkávaním na súperovu chybu.