Šaľa A – Vlkas A 8:10

Šaľa A - Vlkas A 8:10Hostia z Vlkasu prišli do Šale v nekompletnej zostave, keď im chýbal najstarší člen zostavy František Kiripolský. Domáci mali v zostave maróda Molnára, ktorého trápila noha, no podujal sa zabojovať, hoci pred zápasom nedal nič vedieť. Na úvod na seba narazili jednotky a dvojky štvorhier, keď Molnár so Szikhardtom podľahli výbornej dvojici Slovák – Meszároš, no odčinili to výbornou hrou Kĺbik s Machálikom a nedali šancu dvojici Slovák (Matúš) – Petrák.

Karty boli rozdané, no hneď v prvej dvojhre sa Molnárovi ešte pohoršilo, keď nemohol hrať svoju hru založenú na pohybe a doskákal na jednej nohe zápas s Petrákom, ktorý hral veľmi presne a v piatom sete si ukoristil bod. Bolo jasné, že mužstvo musia potiahnuť ostatní, čo sa veľmi dobre darilo najmä Machálikovi s Kĺbikom. U domácich nebola ochota striedať a tak hral invalid ďalej (ak sa to dá nazvať hral – povedzme že zúčastnil sa a bojoval). Szikhardt tiež nemal svoj deň, keď podľahol Meszárošovi aj Slovákovi. Stále platilo, že Šaľu ťahali na vysokej úrovni hrajúci Kĺbik s Machálikom. Všetko sa to prehuplo až do stavu 8:8 a na rade boli posledné dvojhry Kĺbik – Meszároš a Machálik – Slovák.
Dušan Kĺbik ťažil z útočnej hry, no v koncovke zabral jeho mladší súper a v piatich setoch zabezpečil hosťom minimálne remízu. V poslednom zápase pred zrakmi troch (neplatiacich) divákov prehrával Machálik už 2:0, no zabral a takmer dotiahol zápas do piateho setu, no na druhej strane stola mal obranára par excellence Tomáša Slováka, ktorý niekedy až neuveriteľnou obranou maril jeden útok súpera za druhým a najmä posledná loptička stála za to. Slovák vyhral a hostia si tak odnášajú zo Šale všetky body.