Dlhá n/V A – V. Meder/Zem. Olča B 10:8

Dlhá n/V A - Veľký Meder/Zemianska Olča B 10:8Kto si myslel, že po pomerne jednoznačnom priebehu zápasu vo Veľkom Mederi príde odveta s rovnakým výsledkom, bol na veľkom omyle. V tabuľke to pred zápasom vyzeralo dosť divoko, keď mužstvá na druhom až siedmom mieste mali rovnaký počet bodov, pričom v pätách im boli ďalšie dve s jednobodovým odstupom. Každé zaváhanie mohlo jednému, či druhému mužstvu spôsobiť výrazný prepad v tabuľke. Hralo sa teda o dosť.

Hostia prišli v dostatočnom predstihu a v osvedčenej zostave, kde je neprehliadnuteľnou osobnosťou p. Lacko, ktorý zhodou okolností oslavoval v ten deň narodeniny.

Štvorhry priniesli deľbu bodov. Andódi s Lazorom so stratou jedného setu porazili duo Laky – Csiba. Väčšia dráma sa črtala v druhej štvorhre, keď Molnár s Robom Andódim trápili dvojicu Lacko – Ledeczký až do stavu 2:2 a 9:9. Dvoma chybami však darovali hosťom prvý narodeninový darček. V prvom kole dvojhier stojí za zmienku súboj Molnára s Ledeczkým, keď domáci hráč znechutil stolný tenis Ledeczkému aspoň na najbližšie dni, keď mu v druhom sete dal dosť veľké množstvo prasiatok. Čo sa dá robiť, aj o tom je stolný tenis. Tento faktor sa v konečnom dôsledku ukázal ako rozhodujúci. Hosťujúci hráč bol evidentne rozhodený a nedokázal sa dobre sústrediť na ďalšie zápasy, čo hostí stálo možno nejaký ten bod navyše. Druhý narodeninový darček dostal Lacko od A.Andódiho. Nechutil však tak dobre ako ten prvý, nakoľko Andódi svojou aktívnou hrou zaskočil súpera a ani nie za dlho bolo vymaľované. Výhrou 3:0 pripravil Lackovi len tretiu prehru v súťaži. Hostia sa ešte snažili čosi s priebehom stretnutia urobiť, keď pomerne nevýrazného Lakyho vystriedal Kevický. Tomu sa však takisto príliš nedarilo. Veľmi dobré stretnutie odohral Csiba, ktorý svojimi rýchlymi nohami a neomylným forehandom ničil súperov. Rozhodujúci desiaty bod priniesol domácim R. Andódi a pred poslednými dvomi dvojhrami mohli hrať domáci uvoľnene. O menší zázrak sa chcel pokúsiť Molnár, keď chcel opäť zdolať Lacka, no veľmi rýchlo sa presvedčil, že výhra nad súperom tohto rangu je sviatočná záležitosť a po vyhratom prvom sete viac šancu nedostal.

Za zmienku stojí pomerne slušná divácka návšteva, medzi ktorou by sa podľa Mira Lazora našiel nejeden ľudový rozprávač.