Lazor Cup 2011

Lazor Cup 2011Koniec roka patrí v športových kluboch nielen k obdobiam bilancovania a plánovania, ale kedy je  čas zmerať si sily. Peknou tradíciou dlhanského stolnotenisového klubu, ktorá je nezmazateľne zapísaná v análoch klubovej histórie, je turnaj jednotlivcov nesúci názov spoluzakladateľa klubu Miroslava Lazora. Dôkazom toho, že slovíčko tradícia je na mieste, je už 23-tí ročník, ktorého výsledky sú v ďalších riadkoch. Ale poďme pekne poporiadku. Už tradične predchádza samotnému turnaju dvojhier turnaj mládeže a neregistrovaných dospelých hráčov. 29. 12. 2011 sa v obecnom kultúrnom dome zišlo 9 dospelých a 5 žiakov.

Žiaci hrali systémom jednej skupiny, v ktorej hral každý s každým. Konečné medailové poradie bolo nasledovné:

1. miesto – Dávid Bencz
2. miesto – Pavol Bekő ml.
3. miesto – Richard Baranovič

Nedá mi nespomenúť, že všetci traja spomenutí žiaci sa od jesene pomaličky zapájajú do tréningov dospelých a aj vďaka tomu získavajú herný náskok pred rovesníkmi.

Dospelí neregistrovaní hráči boli na základe lósu rozdelení do dvoch skupín, z ktorých postúpili do finálovej skupiny prví dvaja hráči. Na základe počtu víťazstiev vzniklo nasledovné poradie:

1. miesto – Peter Mészáros
2. miesto – Mário Matusz
3. miesto – Pavol Bekő ml.

Bronzový medailista je opäť dôkazom toho, že mladý hráč, ktorý má snahu rastie herne veľmi rýchlo.

Samotný Lazor Cup sa odohral deň pred Silvestrom, kvôli workoholikom až so začiatkom v poobedných hodinách. 11 hráčov sa rozdelilo do dvoch skupín, z ktorých prví dvaja postúpili ďalej. Následne hral víťaz prvej skupiny s druhým hráčom druhej skupiny a naopak, išlo o semifinálové zápasy. Po nich nasledovalo finále. Konečné poradie bolo nasledovné:

1. miesto – Adrián Andódi
2. miesto – Róbert Andódi
3. miesto – Ľudovít Gútai
4. miesto – Milan Cigánik

Turnaj dal príležitosť vyšportovať sa do sýta všetkým účastníkom, keďže napokon aj nepostupujúci zo skupín hrali o celkové konečné poradie. Počas celého večera nenastal žiadny športový konflikt, naopak viaceré súboje priniesli bojovné pingpongové výmeny. V duchu fair play pokračovali poturnajové odborné analýzy do neskorej noci, veď Lazor Cup je len raz do roka.