Komárno/Šahy C – Dlhá A 11:7

Komárno/Šahy C - Dlhá A 11:7Další zimný sobotný večer priniesol súboj mužstiev, ktorých prvý zápas priniesol viac ako vyrovnanú partiu. Tí starší majú ešte v živej pamäti posledný zápas Lazora s Bánfalvym za stavu 9:8 pre Dlhú nad Váhom. Lazor vtedy hosťom ukázal, že závery sú jeho a nekompromisne poslal hostí domov s prázdnymi rukami.

Nejaký ten čas uplynul, veľa vody pretieklo vo Váhu a tak nastal čas odvety. Z domácich sa stali hostia, ktorí išli do Komárna s odvážnou taktikou. Nechali odpočívať legionára z Walesu – mr. Robka Andódiho a do boja nasadili Milana Cigánika, ktorý si nomináciu na zápas vypýtal dobrými a vyrovnanými výkonmi v okresnej súťaži.

Úvodné štvorhry sa skončili vyrovnane, keď osvedčená dvojica A.Andódi – Lazor v štyroch setoch pokorila dvojicu Gálik – Bánfalvy. Žiaľ, v druhej štvorhre sa prejavila nezohratosť hosťujúcej dvojice, z čoho domáci vyťažili pomerne ľahké víťazstvo. V dvojhrách sa hneď na začiatku zrodili dve päťsetové bitky, keď si najskôr Andódi poradil s Gálikom a neskôr aj Vankó s Molnárom. Pekné zápasy, kto neprišiel, môže ľutovať. Potom sa spustil kolotoč domácich, ktorý sa ešte snažili zastaviť Andódi s Molnárom, žiaľ nepodarilo sa. Domáci ešte prestriedali, čo využili hostia na skorigovanie výsledku, no nič to už nezmenilo sa ich zaslúženom víťazstve.

Hodnotenie hráčov:

Adrian Andódi – zahral svoj štandard, pekných 3,5
Molnár – pomaly sa vracia, bolo vidieť záblesky, chcelo by to však poriadnu búrku (SOON)
Lazor – drsným imidžom sa snažil zmiasť súpera, čo sa mu podarilo až ku koncu
Cigánik – zaplatil nováčikovskú daň. Po zápase sľúbil, že aj kolo zaplatí, no nič z toho. Nabudúce to bude naopak.