Veľký Meder/Zem. Olča B – Dlhá n/V A 5:13

Veľký Meder/Zemianska Olča B - Dlhá n/V A 5:13Hostia prvý krát cestovali do neznámych končín za viac menej neznámymi hráčmi. Hoci pravidelní účastníci 3K turnaja v Kolárove, Lazor, Andódi Adriana, Kevický a Ledecký už mali príležitosť si zmerať sily, zvyšok mužstiev si bol neznámy. Herňa formátu „využi priestor a hraj“, na prvý pohľad malá, ale dobre vykúrená s výborným osvetlením a špičkovými stolmi, sa stala dôstojným dejiskom športového zápolenia. Domáci vychádzali z faktu, že majú v tíme seniorskú hviezdu, hráča Tibora Lacka, ktorí napriek šedinám žne skalpy ping pongových borcov, najmä útočného razenia, aj z oveľa vyšších súťaží.

Lídra mužstva dopĺňa trojica domácich harcovníkov, ktorých spoločne možno označiť za taliansky temperamentných. Kostra hosťujúceho mužstva je postavená na viac menej nemennej štvorici, ktorá má presne podelené úlohy. Každý vie čo má robiť pred, počas a po zápase, čím sa za optimálnych podmienok vytvára dokonalá tímová harmónia. Víťazstvo vo štvorhrách dalo základ úspešnému ťaženiu hostí. Hráč Lacko mal inú ambíciu ako ľahko poprehrávať a plne sa to odzrkadlovalo na jeho hre. Ako prvý zatiahol ručnú, kým ešte mohol niečo hamovať, hneď v prvom kole s Adriánom Andódim. To, že Csiba získal bod s Lazorom, nebolo len jeho víťazstvo nad súperom, ale najmä  nad samým sebou. Druhé kolo vyšlo do bodky hosťom. Ozdobou ping pongu bol najmä súboj Lacka a Molnára. Päť setovú bitku charakterizovala „totálna ofenzíva“ Lacka a fantómový pohyb Molnára, ktorý nabehal kilometrov ako na troch zápasoch. Jeho recept na úspech bol podľa jeho slov nasledovný: pochytať čo sa dalo a keď bola príležitosť, tak razantne zaútočiť. Nakoniec tesne, ale predsa Molnár vyhral. Z iného uhla pohľadu bol zaujímavý súboj v ťažkej váhe medzi Kevickým a Lazorom.

V tento večer mimoriadne vyrovnane pôsobiaci Lazor zvádzal boj o každú loptičku, keďže Kevický si bol vedomý, že buď teraz alebo nikdy. Atmosféra nad stolom bola hustá ako ranná tatranská hmla, ktorej tajomnosť dokreslovali temné výkriky domáceho bojovníka. Charizmatický Kevický napokon strhol do hlasivkového duelu aj Lazora, čím sa stala hala ešte plnšia a zápas ešte dramatickejší. Lazor napokon súpera zdolal. Za stavu 2:8 odohral Lacko opäť výborný zápas, keď mal súpera z rangu obranárov Róberta Andódiho. To, že sa s obranárom musel naozaj narobiť a dokonca za stavu 1:2 to vyzeralo všelijako len nie dobre, bol fakt. Zápas sa zlomil v tomto momente a milimetrovú prevahu napokon Lacko pretavil do svojho druhého bodu. V treťom kole zabezpečoval remízu Andódi víťazstvom nad Kevickým a Molnár betónoval víťazstvo nad striedajúcim Lakym. V štvrtom kole najlepší hráč domácich už len korigoval konečný výsledok ziskom svojho tretieho bodu na 5:13, keď si hostia pripísali zvyšné tri zápasy.

Hodnotenie domácich:
Lacko Tibor 3/1 (8,5): Majstrovské ovládanie hry nad stolom, kontry nacvičené s pedantnosťou huslistu, čítanie súpera.
Ledeczky Vincent 1/3 (7,5): Jedno víťazstvo, ale aj dva vyrovnané zápasy, silné fázy striedané so slabšími.
Kevický Pavel 0/4 (7,0): Doslova vypotený výkon, s dominantným bekhendovým krížnym drive-om, nestačil na súperov.
Csiba Imrich 1/1 (7,5): Útočne dobre ladená hra, žial plná nesústredenosti, mu ubrala možnosti na viac výhier.
Laky Tibor 0/2 (8,0): Zo striedačky „in medias res“ je vždy ťažké, čaká sa na prvé víťazstvo v súťaži.

Hodnotenie hostí:
Molnár Viktor 2/2 (9,0): Najkrajší ping pong večera z celoplošnou hrou, s čítaním súpera, bojovnosťou a presadzovaním sa útočnými výpadmi. Dobré nohy s hráčom lackom.
Andódi Adrián 2/1 (8,0): Pohybovo „ekonomický“, mimo top formy, ale so ziskom 3 bodov dobrý výkon.
Andódi Róbert 1/3 (8,0): Zo zápasu na zápas zlepšujúca sa obranná činnosť so širokým rádiusom a chuťou rozmýšľať nad hrou súpera.
Lazor Miroslav 1/3 (8,0): Zápas odohratý v „hladine alfa“ väčšinu času v obrannej pozícii, v ktorej sa cíti ako doma. Logistika v malíčku.