Kolárovo A – Dlhá n/V A 9:9

Kolárovo A - Dlhá n/V A 9:9Hráči Kolárova chceli hostí zaskočiť zmenou hracej miestnosti, keďže v ich pôvodnej herni prebieha rekonštrukcia. Hralo sa na starom známom mieste pri železničnej stanici v Nových Zámkoch. Ak by ešte niekto nevedel, tak treba ísť na nástupište 9 3/4, o ostatné je postarané. Čáry máry fuk a už sme sa po blúdení v katakombách hracej budovy ocitli v šatni. Spoločnosť nám robili početné sporo odeté dámy, ktorých pohľady dávali tušiť o vyrovnanom zápase. A veruže tak aj bolo. To, čo zvykne byť silnou stránkou Dlhej nad Váhom, teda štvorhry, sa tentoraz ukázala ako ich slabina, keď ani jedna dvojica nestačila na tú domácu. Lepšie to už bolo vo dvojhrách, keď hostia postupne vymazávali nepriaznivý stav. Svoj deň si vybral Adri Andódi, postupne zdolával svojich súperov, predovšetkým v zápase s Grófom sa bolo na čo pozerať.

Domáci nedali ani jednu loptičku zadarmo, o čom sa presvedčili bojovníci Molnár a Robo Andódi, keď sa často krát museli nadrieť na jeden získaný bod. Zápas gradoval, keď sa Dlhej podarilo vyrovnať na 7:7 a pred posledným kolom bolo všetko otvorené. Výpočty domácich ukazovali rozdielne hodnoty oproti výpočtom hostí, rukavica bola hodená a mohlo sa ísť na to. Kolárovčania skúsili vytiahnuť eso z rukáva, keď Hegedüsa vystriedal Mezei, no proti rozbehnutému A.Andódimu nemal šancu. Ďalšie zápasy skončili víťazstvom Molnára nad Römanom a prehrou Lazora s Grófom. Hostia viedli 9:8 a na posledný zápas išiel R.Andódi proti domácemu Vanekovi. Žiaľ, síl už počas zápasov ubudlo a aj napriek veľkej snahe zahral Vanek dobrý duel a uchmatol hosťom víťazstvo spred nosa. Na záver už len ostáva skonštatovať, že škoda ponúknutej príležitosti pre Dlhú, možno stačila jedna štvorhra, možno jedno tesné víťazstvo. A možno mohlo byť všetko naopak, keď Molnár utekal hrobárovi Hegedüsovi z lopaty. Remíza je preto zaslúžená pre oba kolektívy.

A ešte aby som nezabudol. Prítomnosť Mira Lazora sme si všimli až po ceste domov, keď niekto sedel na prednom sedadle a my že aha Miro, z
kade ideš? Nieee Mirko, bojoval si, žiaľ dnes to nestačilo, ale v ďalšom zápase si to plne vynahradíš!

Body hráčov:
Domáci: Gróf 3,5/1 , Vanek 2,5/2 , Röman 1,5/3 , Hegedüs 1,5/2 , Mezei 0/1
Hostia: A.Andódi 4/0,5 , Molnár 3/1,5 , R. Andódi 2/2,5 , Lazor 0/4,5