Trojkráľový turnaj Kolárovo 2011

Ilustračná foto. Trojkrálový turnaj v Kolárove 2012Trojkráľový stolnotenisový turnaj, ktorý písal 6. januára 2011 svoju deviatu kapitolu, privítal svojich účastníkov v priestoroch Mestskej športovej haly. Záujem hráčov z okolia o priateľské stretnutie na tomto turnaji z roka na rok stúpa, čo najlepšie dokumentujú nasledovné čísla: 40 účastníkov z 10 mužstiev a 3 okresov.

Na šestici stolov sa krátko po rozlosovaní vznietilo športové zápolenie. Z ôsmych 5 resp. 4 členných skupín bolo súdené len dvom najlepším postúpiť do vyraďovacieho osemfinálového pavúka.

V hornej polovici bol favoritom obhajca titulu Andódi (Dlhá nad Váhom), ktorý postúpil zo silnej skupiny bez prehry, dobre sa ukazoval Čičmiš Dušan starší (Dlhá nad Váhom) a Kadlicsek (Komárno).
V spodnej polovici sa herne aj rebríčkovo medzi adeptov na vysoké priečky počítali Gálik (Dlhá nad Váhom), Polák (Strekov), Rusznák (Šaľa) a Kondé (Komárno).

Semifinále:
Čičmiš predvádzal v ostatnom čase jeden zo svojich najlepších výkonov, na ceste do semifinále si poradil s Jurigom a Andódim.
Kadlicsek neostal nič dlžný svojej povesti veľmi pohyblivého hráča, ktorý zdolal na ceste do semifinále najprv Rusznáka Gábora a následne Gajdoša Richarda staršieho.
Polák, najskúsenejší semifinalista, nechal za sebou dvoch Dlhanov – Cigánika a Gálika, nielen presvedčivým skóre, ale aj oku lahodiacou hrou.
Bojovný Rusznák Adam s imidžom najbúrlivejšieho ping pongistu turnaja sa svojim exportným forhendom a nezlomnou bojovnosťou predral cez Černáka (Hronovce) a Kondého.

O 3. miesto
Polák si po 5 setovej prehre s Rusznákom dal pozor na „prekvapenie“ turnaja, Kadlicseka a poradil si s ním v troch setoch.

Finále:
Pre Čičmiša bola už účasť vo finále turnaja ozajstným „comebackom“ medzi širšiu stolnotenisovú verejnosť. A nebola to žiadna náhoda, keďže po jesennej časti súťaže „sviatkoval“ na 7-om mieste s s vynikajúcou 79,55 % úspešnosťou. Rusznák je na tom v danom rebríčku ešte lepšie, zimoval na piatom mieste s 86,49 % úspešnosťou.
Finalisti si svoje sily zmerali v IV. Lige začiatkom decembra 2010, keď vzájomný duel vyšiel lepšie pre Rusznáka, ktorý vyhral zápas v pomere setov 3:1.

Finálová dvojica kontrastovala minimálne v týchto aspektoch:
skúsenostiach (Čičmiš ich má na rozdávanie, Rusznák ich postupne zbiera),
hernom prejave (Rusznáka možno prirovnať prejavom k tenistovi Nadalovi, z Čičmiša vyžaroval takmer mníšsky pokoj) a
fyzickej pripravenosti (Rusznák sa zdal napriek fyzicky ťažkým zápasom akurát rozcvičený,
Čičmišova fyzička v kombinácii s neposlúchajúcim kĺbom skôr veštila, že bude z tohto pohľadu ťahať za kratší koniec a že finále už neubehá).

Rusznák sa od začiatku do konca zápasu trápil s bekhendovým podaním súpera. Čičmiš si bol tejto svojej veľkej výhody vedomí a tak umiestňoval servis veľmi takticky, aby následne prešiel do hromového útoku. Rusznák nemá v povahe vzdávať zápas, ak sa mu trochu nedarí a takisto tasil svoje osvedčené zbrane, najmä skvelý pohyb a ekrazitový forhand. Či už to bolo dobrou predvídavosťou, skúsenosťami alebo aj štastím Čičmiša, máloktorá loptička však skončila mimo dosah jeho rakety. Pýchou jeho hry boli dnes rozvaha, forhendový topspin a bekhendový bloking. Finálový duel skončil víťazstvom Čičmiša 3:0.

Konečné umiestnenie vo štvorhrách:
1. Polák Jaroslav – Gálik Martin
2. Lazor Miroslav – Andódi Adrián
3. Kondé Norbert – Csűtörtöki Karol

Konečné umiestnenie vo dvojhrách:
1. Čičmiš Dušan
2. Rusznák Adam
3. Polák Jaroslav