Dlhá – Bátorove Kosihy 12:6

Dlhá - Bátorove Kosihy 12:6Prvému súťažnému zápasu v roku 2010 predchádzali u domácich hráčov rôzne skutočnosti: zúčastnili sa turnajov klubových i mimoklubových, trénovali až do pretrénovania resp. sa liečili z bežných zranení kvôli ktorým absentovali na tréningoch. Zároveň bolo ťažké predpovedať ako je na tom súper, takže pred stretnutím bolo všetko otvorené.

Domáci ostali verný svojmu rozostaveniu štvorhier, keď pár Lazor- Andódi nastupuje ako jednotka a útočnejší Čičmiš-Gálik zbiera body z pozície dvojky. Už v prvom vzájomnom stretnutí porazil Lazor-Andódi silný pár Berkes-Csongrády a v odvetnom zápase si zmerali opäť sily. Výborná ofenzíva hostí nestačila na takticky dobre hrajúcich domácich, ktorý zvládli aj druhý vzájomný zápas. V druhom dueli si Čičmiš-Gálik poľahky poradili s obrannou dvojicou Száraz-Nagy.

V rozpise hostí prekvapil len jeden moment a to, že jednotka ich tímu (aktuálne druhý hráč súťaže jednotlivcov) Berkes nastúpil ako štvrtý hráč. V prvom kole dvojhier napokon ako jediný prehral Lazor s Berkešom. Hoci mal zápas jasný priebeh v prospech Berkesa, Lazor prekvapil útočnejším poňatím hry ako je u neho zvykom. V druhej sérii bol zaujímavý zápas Čičmiša opäť s Berkešom, v ktorom domáci matador za stavu 2:1 na sety nevyužil matchball, set napokon prehral na 13 a  v  poslednom sete mu už chýbali sily dotiahnuť zápas do víťazného konca.

Andódi nastupoval proti Berkesovi za stavu 8:3, čím mali obaja motiváciu – Andódi potvrdiť remízu a Berkes ju ešte oddialiť. Stručne by sme mohli charakterizovať Berkesa ako majstra servisu a rýchleho prechodu do útočného zakončenia. Pre Andódiho je skôr typická vyrovnanosť hry a univerzálnosť – čo súper, to iná taktika. O víťazstve sa rozhodlo napokon až v piatom sete, keď si súperi nič nedarovali a diváci mohli vidieť dlhé výmeny plné útočných forhendov do vzdialenej obrany. Andódimu sa v závere podarilo odskočiť a vyhral 11:6. V ďalšom zápase Čičmiš potvrdil víťazstvo domácich proti Csongrádymu. Za zmienku ešte stojí jeden moment v zápase Gálik – Berkes. Z nepriaznivého stavu 0:2 na sety a 1:9 na body v treťom sete, sa Gálikovi podaril „malý zázrak“, keď po skoncentrovaní pokračoval v útočnej hre a otočil set na 11:9. To znamená, že uhral za sebou 10 víťazných loptičiek proti hráčovi kalibru Berkes. V štvrtom sete ešte ťažil z tohto zvratu, no napokon zápas prehral. Keď sme sa po zápase vrátili k tomuto momentu, Berkes sa priznal, že za tohto stavu nechal súpera hrať mysliac si, že tie 2 body sa sami uhrajú – no nestalo sa. Ponaučenie pre ostatných – hrá sa do konca, netreba nikoho podceniť, ale ani vzdať sa.

Hodnotenie hráčov:

Gálik (3,5): Vo výbornej tréningovej  forme mu chýbal kúsok štastia na na plný počet bodov. V jedinom prehratom zápase s Berkešom sa mu podarilo otočiť set zo stavu 1:9 šnúrou víťazných loptičiek na 11:9. Ponaučenie aj pre ostatných.(8,5)
Čičmiš (2,5): Štvorhra hladká, v dvojhrách zaujal výkon proti Berkesovi (pozitívne), ale aj proti Szárazovi (negatívne).  Takého skúseného hráča by už „guma“ nemala poraziť (ani rozladiť). (7,0)
Andódi (4,5): Po taktickej stránke výborne odohratý zápas. Najcennejšie víťazstvo proti Berkesovi. Z minima vyťažil maximum.(9,0)

Lazor (1,5): Smelo zakomponované útočné prvky v hre prinášali úspech vo štvorhre, ale aj v prvých dvojhrách. Paradoxne bod získal až klasickou obranou. (8,0)