Bešeňov – Dlhá n/V 7:11

Bešeňov - Dlhá n/V 7:11Hostí, hrajúcich prvýkrát v Bešeňove, čakala nielen nová športová hala, ale aj horšie osvetlenie a kúrenie, ktoré pripomínalo štartovanie stíhačky. Po vzájomnej dohode sa nakoniec hráči rozhodli hrať v „zime“, ale v tichu.
V štvorhrách sa hostia opäť ukázali v dobrom svetle, keď najmä víťazstvo páru Lazor-Andódi nad prvým párom hostí, Hajdú-Timoranský, bolo trochu prekvapivé, ale zaslúžené. V prvých dvojhrách zdolal Andódi jednotku hostí Timoranského, Gálik však nestačil na výborného obranára Hajdúa. Lazor podľahol Vargovi, zatiaľ čo Čičmiš si poľahky poradil s Petricskom.

V druhej sérii sa Gálikovi nepodarilo udržať víťazný nástup do zápasu proti Timoranskému, keď napokon podľahol pomerom setov 1:3. Lazor odohral síce vyrovnaný zápas s Hajdúom, ale ten si s ním nakoniec poradil, čím vyrovnal priebežný stav na 4:4. To, že to bol zápas vyrovnaný, potvrdili aj ďalšie 4 zápasy, po ktorých bol stav 6:6 (za domácich bodovali Čičmiš a Andódi, za hostí Timoranský a Hajdú).

Jedným zo zlomových bodov zápasu bolo dramatické stretnutie medzi Vargom a Andódim. Andódi ťahal v prvom sete za kratší koniec, potom sa však prebudil a vyhral ďalšie 2 sety. Domáci Varga si vďaka svojej taktickej hre vynútil piaty set, do ktorého mal výborný nástup. Koncovka však patrila Andódimu, ktorý napokon  získal zlomový bod a naštartoval sériu ďalších víťazstiev Gálika, Čičmiša a Lazora.

Dlhania pred zápasom 10. kola s Bešeňovom dolaďovali formu v priateľskom zápase s hráčmi z Gasto Galanta, s ktorými sa stretli 3. decembra. Z dôvodu pracovných povinností nastúpili nakoniec dvaja hráči „Á-čka“ – Lazor a Andódi a príležitosť zahrať si dostali Cigánik („B“ mužstvo) a bývalý dlhoročný hráč Gútai (hráč vedúceho tímu MO Šaľa – Vlčany). Hoci nie v najsilnejšej zostave, domáci bojovali v každom stretnutí, ale na kompaktný tím hostí v zostave Klement, Magát, Rusňák, Csernák to nestačilo. Výsledok 4:14 pre hostí je veľkou výzvou pred odvetou. (Hráčom Galanty ďakujeme za odohratý zápas a tešíme sa na odvetu).

Hodnotenie hráčov:

Gálik (1,5): Momentálne prežíva ping pongový „burn out“ – zápasy má prehraté v hlave, čím to súperom uľahčuje. Cenné sú víťazstvá vo štvorhre. Čakáme na návrat do TOP-ky. (6,5)

Čičmiš (3,5): V zabíjačkovej nálade odovzdal s ťažkými nohami maximum, ktoré vynieslo 3,5 boda. Nebyť výbornej obrannej hry Hajdúa, mohol byť opäť „full house“. (8,0)

Andódi (4,5): Psychická pohoda a bojovnosť mu vyniesli „plný zásah“. Dobre zahratá štvorhra, ale najmä obrat v neľahkom zápase s Vargom skrášlili jeho hru. (8,5)

Lazor (1,5): Potvrdil, že nie je len navigátorom mužstva, ale platným členom. Výborná štvorhra, ale najmä „povinný“ bod štvorkára. Splnil svoju úlohu (možno aj vďaka dobrej príprave cez týždeň). (7,5)

Dátum a čas stretnutia: 5.12.2009 – 17.00
Výsledok stretnutia:
7:11 (sety 30:39)
Domáci: Timoranský 2/2.5, Hajdú 3/1.5, Varga 2/2.5, Petricska 0/4.5
Hostia: Čičmiš D. 3.5/1, Andódi A. 4.5/0, Gálik M. 1.5/3; Lazor M. 1.5/3