Dlhá n/V – Komárno-Šahy C 14:4

Dlhá n/V - Komárno-Šahy C 14:4Zápas sa niesol v očakávaní vyrovnaného duelu, keďže po piatich kolách mali domáci náskok len jedného bodu. Hostia prišli v zabehnutej zostave, v ktorej absentovali rebríčkovo najvyšší Vankó a Rausch, zatiaľčo domáci boli v plnej sile.
Úvodné štvorhry bývajú jazýčkom na váhach práve vo vyrovnaných zápasoch, takže obe víťazstvá domácich im poskytli psychologickú výhodu. Nielen však vďaka tomu, ale aj z dôvodu vysokej motivovanosti sa domáci „pustili“ do súpera bez rešpektu a zbierali ďalšie víťazstvá. Prvý zaváhal až Čičmiš s Ondrejom Gálikom, ktorý predvádzal výbornú obojstrannú hru zo strednej vzdialenosti, s následnými kontrami, čo platilo na mdlý výkon domáceho. Dôležitým momentom v prvých dvojhrách bolo však zaslúžené víťazstvo Lazora, ktorý si poradil s mladým útočným hráčom Ollárym hladko 3:1.

Ďalší priebeh zápasu definitívne potvrdil, že domáci majú prevahu nad súperom, aj keď jednotlivé zápasy boli vyrovnané. Z úst hosťujúceho Gálika padol aj krátky, ale charakteristický komentár, že za:“10 sekúnd som prehral 2 body“ – čo svedčilo v mnohých iných setoch  o rýchlych zvratoch. Za povšimnutie stojí ešte 5 setová bitka medzi Čičmišom a Le Cuongom, v ktorej Čičmiš hľadal svoju ping pongovú „tvár“, napokon so šťastným koncom.
Hodnotenie hráčov:

Gálik (4,5): Napriek žalúdočným problémom nepustil súperovi bod. Napriek výpadku v tréningoch zahral výborný zápas. Len tak ďalej. Štvorhry super.(8)

Čičmiš (3,5): Fádna hra. 3 body doma. Herná neistota, no silou vôle pobil súpera. Dôležité štvorhry super. (7)

Andódi (4,5): Individuálne dobré výkony, súperi ho neprekvapili. Vo štvorhre opäť dobrý výkon. (8)

Lazor (1,5): Upevnil si pozíciu štvorky. Jeden bod s tak kvalitným súperom je výborný výsledok. Čakáme na 2 body v jednom zápase. Do toho. Štvorhry opäť výborný výkon, keď sa podarilo odvrátiť nástup súpera. (7)

Dátum a čas stretnutia: 7.11.2009 – 17.00
Výsledok stretnutia:
14:4(sety 47:20)
Domáci: Andódi A. 4.5/0, Čičmiš D. 3.5/1, Gálik M. 4.5/0; Lazor M. 1.5/3
Hostia: Gálik O. 2/2.5, Bánfalvy F. 1/3.5, Nguen Le Cuong 1/3.5, Olláry R. 0/4.5